6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Parkın adını vatandaş koyacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehrin sosyal yaşamına canlılık kazandırmak amacıyla inşaatına başladığı, Tematik Park'ın yeni ismini Gaziantepli gençler ve çocukların koyması için "Parkının Adını Sen Koy" adlı bir yarışma düzenliyor.


11 Ağustos - 01 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek yarışmaya, gençler ve çocuklar katılabilecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne şahsen yapılacak başvuruların ardından yapılacak değerlendirme ile ilk üçe giren yarışmacılara, çeşitli hediyeler verilecek.


Büyükşehir Belediyesi tarafından Batalhöyük yanında toplam 108 bin metrekare alan üzerinde inşaatına başlanılan parkın içerisinde, başta çocuklar olmak üzere, Gaziantep halkına hitap edecek çeşitli eğlence unsurları yer alacak. Parkın tamamlanması ile Recep Koç Parkı ve yakınındaki uzun bir süreden beri kullanım dışı olan alanların da Büyükşehir Belediyesi tarafından fonksiyonel hale getirilerek halkın yararına sunulması hedefleniyor. Gaziantep Tematik Parkı'nın yıllık ziyaretçi sayısının en az 2 milyon kişi olması hedeflenirken, parkın dünyadaki benzerleri gibi ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 13:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TUĞÇE AYAZ IP: 81.213.137.xxx Tarih : 20.08.2008 21:56:37

Bence bu yapılacak olan parkın adı AYINTAP HARİKASI yada HARİKALAR KENTİ OLMALI BENCEEE