6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Parkta yaşıyorlar

Gaziantep Yüzüncü Yıl Parkı içinde 2 çocuğu ve 7 aylık hamile eşiyle birlikte yaşam mücadelesi veren Mehmet Bilenler yetkililerden çocukları için başını sokacağı tek bir oda istiyor.


3 ay önce kirada oturdukları evlerinden çıkmak zorunda kalan ve Yüzüncü Yıl Parkı içerisindeki Ulu Cami’nin bahçesinde kalan Bilenler ailesi, 2 küçük çocukları ile yaşam mücadelesi veriyor. 31 yaşındaki baba Mehmet Bilenler, tek isteğinin çocuklarının barınabileceği bir ev olduğunu belirterek, “İyi kötü çalışıp çocuklarımın geçimini sağlarım yeter ki sokaktan kurtulalım. Aylardır iş arıyorum, kapıcılık, bekçilik gibi işlere başvurdum ama işe almadılar. Şahinbey Kaymakamlığı’na gittim ve bana ev tutarsam kiramı ödeyeceklerini söylediler fakat kimse benim durumumda olan birine güvenip ev vermiyor. Aylardır sokaklarda yaşıyoruz. Gece boyunca uyuyamıyorum. Çocuklarımı ve eşimi tinercilerden korumaya çalışıyorum. Yetkililerden tek isteğim çocuklarımın ve 7 aylık hamile eşimin barınabileceği bir ev vermeleri" diye konuştu.


Anne Türkan Bilenler ise, henüz 3 yaşında olan Mehmet ile 1,5 yaşındaki Elif"in sokaklarda büyüdüğünü ifade ederek, “Biz dilenci değiliz. İnsanlar sağ olsunlar ufak tefek yardımlarda bulunuyorlar ama benim tek isteğim çocuklarımla birlikte oturabileceğim bir ev. Bir bayan olarak geceleri dışarıda uyumak zorunda kalıyorum. Korkuyorum ve hamileyim çok büyük sıkıntılar çekiyorum. Yetkililerden tek isteğim bizi bir eve yerleştirmeleri" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 17:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?