4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Pasajlar birliği kurulacak

Gaziantep Turistik Çarşıda bir grup esnaf birleşerek ‘Pasajlar Birliği’ni oluşturacak.


Turistik Çarşı esnafın Mehmet Çevik, 5 yaşından buyana babasıyla birlikte pasaj esnaflığı yaptığını belirterek "Bir zamanlar dünyada Gaziantep'in tanıtımını yapan Gaziantep pasajları şimdi can çekişiyor. Pasajların eski günlerine geri dönebilmesi, gelişen, değişen zamana ayak uydurabilmesi; büyük mağazalara, hiper marketlere karşı ayakta kalabilmesi için bir pasajlar birliği oluşturacağız" dedi.


Çocukluk yaşlarındaki pasaj kültürünü özlemle anlatan Mehmet Çevik şunları söyledi;


"Yerli yabancı turistleri Gaziantep'e getiren en büyük etkendi Gaziantep pasajları. Dönemin siyasileri bile pasajlarda boy gösterirdi. Gaziantep'i marka yapan pasajlarıydı. Pasajda satılan ürünler çok kaliteliydi. O dönemlerde garanti bile yokken, insanlar esnafa güvenerek mal alırdı. Tüm oteller ve seçkin lokantalar pasajların etrafına kurulmuştu. Bir zamanlar Gaziantep'in tanıtımına katkıda bulunan, bir zamanların lüks alışveriş merkezleri olarak bilinen pasajlar şimdi can çekiyor."


Pasaj esnafının bir çoğunun mağdur durumda olduğunu ifade eden Mehmet Çevik; iş bırakan, iflas eden, borçlu birçok esnafın bulunduğunu söyledi. Pasaj esnafını bir araya getirecek "Gaziantep Pasajları Birliği" projesiyle birlikte pasajların yeniden yükselişe geçeceğine inandıklarını belirten Mehmet Çevik, "Şu anda esnaf değişik oda ve birliklere bağlı. Pasajlar Birliği oluşturulunca Sözlemez Pasajı, Büyük Pasaj, Turistik Çarşı, Belediye Pasajı gibi pasajlarda faaliyet gösteren 2-3 bine yakın esnaf birleşerek tek bir çatı altında toplanacak. Böylece pasaj esnafının sorunlarını dinleyecek ve bu sorunları yetkililere ulaştıracak bir merci olacak. Esnaflar birleşerek ihracat ve ithalat yapmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası ticaret yapmak istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 10:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan çevik IP: 85.103.106.xxx Tarih : 1.11.2007 21:53:45

mutlaka kurulmalı üstelik proje sahibi mehmet çevik antepte bu işi yürütebilecek tek kişidir