4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Patates ve soğana hücum

Gaziantep'te bir dernek tarafından yapılan patates ve soğan yardımını duyan vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.


Büyükşehir Belediyesi Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından Kızılay Kan Merkezi yanındaki boş alanda 10'ar kiloluk patates ve soğan yardımı yapıldığını duyan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelerek uzun kuyruklar oluşturdu.


Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşlar arasında yaşlı ve çocukların da olması dikkat çekti. Bu arada görevlilerin uyarmasına rağmen yardım kuyruğuna ikinci kez giren bazı kadınlar alandan uzaklaştırıldı. Yardım alan vatandaşlardan 65 yaşındaki Adile Sersem, "Kocam öldükten sonra yalnız kaldım. Çocuklarım bana bakmıyor.Yemeğimi aşevlerinden alarak karnımı doyuruyorum. Allah bu yardımı dağıtanlardan razı olsun" dedi. 55 yaşındaki Emine Kıraç da saatlerdir kuyrukta beklediklerini kaydederek, "10 kilo soğanla 10 kilo patatese muhtaç kaldık. Alım gücümüz olsaydı gelmezdik" diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, patates ve soğan yardımını kimliğiyle gelen her ihtiyaç sahibine verdiklerini ifade etti. Güzelbey, "Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine toplam 200 ton patates ve soğan yardımı yapıyoruz. Bunun dışında gerçekten fakir olduğunu önceden belirlediğimiz vatandaşlarımıza da gıda ve okul giysileri yardımımımız devam ediyor. Yardımların daha fazla kişiye ulaştırılması için hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 13:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜSEYİN TTOKDEMİR IP: 62.248.24.xxx Tarih : 28.09.2007 08:34:31

bu bir REKLAMDIR... insanların eline patates ve soğan aldıklarına dair keçeli kalemle işaret atılan ülke TÜRKİYE yani avrupalı TÜRKİYE...