6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Pazarcıların market derdi

Emek Mahalle pazarında sebze ve meyve satışı yapan esnaf, büyük marketlerin kendilerinin pazar kurdukları günlerde fiyatları düşürdüğünü ileri sürdüler.


Büyük marketlerle rekabet güçlerinin olmadığını belirten pazarcı esnafından Abdullah Karayılan, “Büyük marketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bizler küçük esnafız. Büyük marketlerle rekabet etme gücümüz yok. Biz 7-8 çeşit meyve ve sebze satıyoruz. Marketlerin reyonlarında bütün meyve ve sebzeler bulunmakta. Bir de biz nereye pazar kurarsak o pazar yerine yakın olan marketler sadece o gün için manav reyonlarındaki bütün fiyatları düşürüyorlar. Madem düşük fiyata bu ürünleri satabiliyorlar, diğer günlerde de fiyatları yükseltmesinler. Bizim bu şartlarda iş yapabilmemiz mümkün değil” dedi.


Adıyaman'dan karpuz getirdiklerini belirten Kemal Can Özdemir’in ise kafasının üstünde taşıdığı karpuzla mani söylemesi vatandaşların dikkatini çekiyor. Özdemir, "Yemeden almayacaksın, elliye-yüze kanmayacaksın, ben baklava satıyorum istersen almayacaksın" diyerek karpuz satmaya devam etti. 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 12:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?