6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Perinçek'in tutuklanmasına protesto

Gaziantep'te, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İşçi Partisi (İP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyelerinden oluşan bir grup, Doğu Perinçek'in tutuklanmasını protesto etti.

Maarif Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, basın açıklaması yaptı. Protestocu grup, 'Ergenekon Çetesi' soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in tutuklanmasına tepki gösterdi. Basın açıklamasına, CHP Gaziantep milletvekili Yaşar Ağyüz, ADD Gaziantep Şube Başkanı İhsan Koca, İşçi Partisi Gaziantep İl Başkanı Hüseyin Bildirici, CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Grup adına basın açıklamasını ADD Gaziantep Şube Başkanı İhsan Koca yaptı. Koca, "Ülkemiz büyük bir çatışmaya doğru yol alıyor, bunun bütün işaretleri var. Cumhuriyetçi vatansever aydınlarımız, ülkesini, Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü sevenler büyük bir tertip ile gece yarıları yapılan operasyonlarla gözaltına alınmaktadır. Demokrat, cumhuriyetçi aydınlarımızın böyle bir tutumla karşı karşıya kalması son derece düşündürücüdür. Hedefleri laik cumhuriyettir. Atatürkçü düşüncedir. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık yüzleri, Atatürk devrimcileri, gençleri ülkelerine sahip çıkmak zorundadırlar. Biz ulusal egemenliğin yılmaz temsilcileri olarak yargıya el uzattırmayacağız. Aydınlarımızı yalnız bırakmayacağız. Ülkemizi böldürmeyeceğiz. Atatürk'ün devrim ve ilkelerini hep dik, hep ayakta, ne pahasına olursa olsun sonsuza dek savunacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından grup sessizce dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?