6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Pideciler Ramazan'a hazır

Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Hanifi Duran, odalarına kayıtlı ve faaliyette olan 950 pidecinin Ramazan için hazırlıklarını yaptığını ve Ramazan ayında vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalışacaklarını söyledi.


Duran yaptığı açıklamada, odalarına kayıtlı ve faaliyette olan 950 pideci, 325 simitçi ve 30 yufkacı olmak üzere Ramazan ayında vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalışacaklarını belirterek, özellikle Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin son aylarda yürüttükleri fırın denetimlerinin ardından pidecilerin ve simitçilerin eskisine oranda daha temiz ve daha nezih ortamlarda üretim yaptığına değindi.

Gazianteplilere iftar ve sahur vakitlerinde sıra bekletmeden hizmet vermeye çalışacaklarını ifade eden Duran, vatandaşları da ekmek israfından kaçınmaları konusunda uyardı. Duran, "Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Federasyonu tarafından yapılan en son araştırmalara göre Türkiye'de günde 12 milyon ekmek çöpe atılıyor. Bu çok büyük bir israftır. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak ekmek israfından kaçınmalı ve ekmek bulamayan insanları düşünerek ekmeği çöpe atmayalım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 16:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömergökkaya IP: 88.229.253.xxx Tarih : 31.08.2008 01:08:36

ben samsun pidesinde idaalı biriyim benimle yarışmak isteyen varsa ben cevap beklıyom samsunun yetiştirmiş en iyi pidecisiyim hotri meydan ben kendimi kanıtlamak iç,in ne yapmalıyım bana cevap mermek için yetkili birini arıyorum