6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Pilav geleneği bu yılda sürdü

Gaziantep'in eğitim alanındaki örnek ve öncü derneklerinden birisi olan Sunguroğlu Lisesi Mezunları Derneği (SUNDER), Geleneksel 14. Pilav Günü’nü, okul bahçesinde düzenlenen bir törenle gerçekleştirdi.

SUNDER Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu, üyelerin kendilerine her zaman destek olduğunu, bunun sonucunda da üyeler yararına bir takım başarılı projelere imza attıklarını söyledi. SUNDER tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen geleneksel pilav günü, okul bahçesinde yapıldı.

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı ve Halil Mazıcıoğlu, AK Parti il Başkanı Ökkeş Eruslu, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'nın katıldığı geleneksel pilav gününde bir araya gelen mezunlar, eski okul hatıralarını yeniden yaşamaya çalıştılar.

14. Geleneksel Pilav Günü'nü açılışında konuşan SUNDER Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu, derneğin çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Nakıboğlu, "Yaptığımız bütün çalışmalar SUNDER üyelerinin katkı ve destekleri ile yapılmaktadır. Bu yüzden bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Üyelerimizin destek ve katkıları bizim çalışma ve hizmet şevkimizi artırıyor. Sunguroğlu Lisesi Mezunları'nın bir çatı altında toplayan derneğimiz, her geçen gün biraz daha büyüyerek, hizmet kalitesini artırıyor"diye konuştu.

AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı ve Halil Mazıcıoğlu ise, Sunguroğlu Lisesi'nin başarılarından söz ettiler. AK Parti İl Başkanı Ökkeş Eruslu da yaptığı konuşmasında tarihine sahip çıkan genç neslin bu okullarda yetiştirildiğini dile getirdi.

Şehitkamil Belediye Başkan Metin Özkarslı ise, Sunguroğlu Liseleri'nde çok başarılı gençlerin yetiştirildiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Bursa-İnegöl Mehter Takımı gösterisi eşliğinde pilavlarını yiyen Sunder üyeleri, uzun süre görmedikleri arkadaşları ile bol bol sohbet etme imkanı yakaladılar. Sunuculuğunu Atalay Demirci’nin yaptığı gecede Bursa-İnegöl Mehter Takımı’nın gösterisi eşliğinde Pilav Kapak kaldırma merasimi yapıldı. Gecede ayrıca çekilişle davetlilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 18:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?