6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Pimer Hastanesi'nden su uyarısı

Primer Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Ahmet Tanrıtanır, musluklardan akan suyun mutlaka kaynatılarak içilmesi uyarısında bulundu.


Tanrıtanır, yaptığı açıklamada, halk sağlığı açısından hijyenin çok önemli olduğunu, Gaziantepliler olarak yeşillik ağırlıklı bir yemek kültürüne sahip olunduğunu ve bu sebeple mikrop kapma olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi. Tanrıtanır, şunları söyledi:


"Beslenmemiz ve yemek kültürümüz yeşillik ağırlıklı olunca yaptığımız her şeyden kolayca mikrop kapabiliyoruz. Ayrıca kişisel temizliğimize de yeteri kadar dikkat edemiyoruz. Kullandığımız su da yeteri kadar temiz olmayınca her an mikrop katma ve hastalanma riski ile karşı karşıyayız. Ekonomik nedenlerle herkes damacana ve şişe suyu kullanamıyor. Şehir suyunu kaynatmamız gerekiyor ama o bilinçte insanımız çok az. Bu konuda insanları bilinçlendirmemiz gerekiyor. Yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra sirkeli suda bekletmek gerekir. İşte bu konularda vatandaşları özellikle de ev hanımlarını bilinçlendirmemiz gerekiyor."


Dr. Ahmet Tanrıtanır, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İçme ve kuyu sularına kanalizasyon suları karışıyor. Bu nedenlerle tifo ve dizanteri gibi hastalıklar giderek yayılıyor. İnsanlarımızın bağırsaklarının çoğunda bu hastalıkların mikropları taşınıyor. Son olarak şunu bir kez daha söylemek istiyorum. İnsanlarımızın özellikle de küçük çocuklarımızın tifo, dizanteri, bağırsak enfeksiyonu ve boğaz yolları hastalıklarına yakalanmasını istemiyorsak temizliğe çok önem vermeliyiz. Bu konuda annelere ve ev hanımlarına önemli görevler düşmekte. Bunların uygulanabilmesi için de bizlere ve medyaya da görev düşüyor. Onları ne kadar bilinçlendirirsek bu hastalıkların önünü kesmiş oluruz."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 18:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?