6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

PKK yanlısı 22 kişi adliyede

Gaziantep'te, PKK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 22'si, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri; mart ayında Nevruz kutlama bahanesiyle korsan gösteri yaparak bir market ve sosyal tesisin camlarını kırdığı, Vatan ve Aydınlar Mahallesi'nde itfaiye aracı yakılması olayını gerçekleştirdiği, bir polis aracının taşlanması olayına karıştığı, İstasyon Meydanı'ndaki Nevruz kutlamalarında yasa dışı slogan atarak terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterini açtığı, bazı iş yerlerine molotof kokteyli attığı ve PKK ile bağlantısı olduğu iddia edilen şahısları yakalamak için, uzun süren takibin ardından operasyon düzenledi.

Çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenleyen polis, 23 zanlıyı gözaltına aldı. Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu zanlılardan biri, daha önce çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki 22 kişi ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şahısların çıkarılacağı Gaziantep Adliyesi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, zanlıların adliyeden çıkarılması sırasında şahıslardan bazılarının isimlerini söyleyip alkış tutan bir grup genci güvenlik çemberinin dışında tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 13:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burakhan aslan IP: 88.224.188.xxx Tarih : 8.04.2008 20:17:27

+hepsının allah belalrını versın bunlar eger anteplı ıse kafamı keserım ya urfalı ya sıırtlı yadabılmem nerelıallah hepsının belasın versın defolup gıtsınler serımızdegazıantep turkıye nın en guvenlı ve en sadık bolgesıbunları lutfen anteplı oarak tanıtmayın