3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

PKK'lı oğullara 'teslim olun' çağrısı

Terör örgütü PKK’nın üst düzey eski yöneticilerinden olan ve geçen yıl ağustos ayında Osman Öcalan ile birlikte terör örgütü PKK’dan ayrılarak yeni parti kuran Halil Ataç’ın babası, ağabeyleri gibi terör örgütü PKK’ya katıldıklarını tahmin ettiği 2 oğlunun devlete teslim olmasını istedi.

Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Gülaçar Köyü’nde çiftçilikle uğraşan ve 3 eşinden 19 çocuğu bulunan Mehmet Ali Ataç, 3 yıldır haber alamadığı 2 oğlunu arıyor. PKK’nın üst düzey eski yöneticilerinden olan ve 400’den fazla kişinin ölümünden sorumlu tutulan Halil Ataç’ın babası Mehmet Ali Ataç, oğullarının kendi isteği olmadan terör örgütü PKK’ya katıldığını iddia etti. 3 yıl önce oğlu Bedirhan Ataç’ın (20), 2 yıl önce de Mehmet Ataç’ın (23) kendilerine haber vermeden kayıplara karıştığını belirten baba Mehmet Ali Ataç, şunları söyledi:

"En büyük oğlum Halil Ataç bizim haberimiz olmadan yıllar önce PKK’ya katıldı ve o günden beri kendisinden haber alamadık. Sadece televizyonlarda bazen ismini duyduk. Diğer oğlum Nihat Ataç da yine aynı şekilde haberimiz olmadan PKK’ya katıldı. Şimdi ise yakalandı ve kendisi Elbistan Cezaevi’nde yatıyor. 3 yıl önce Bedirhan, 2 yıl önce de Mehmet hiç haber vermeden gittiler. Gece gündüz demeden kendilerini arıyorum. Öldüler mi ,kaldılar mı bilmiyorum. Bir baba olarak benim yüreğim yanıyor. Eğer PKK’ya katıldılarsa gelip devlete teslim olsunlar, hak yerini bulur."

2 oğlundan haber alamamanın kendisini kahrettiğini ve yüreğinin yandığını kaydeden baba Mehmet Ali Ataç, devletten de yardım istedi. Ataç, oğullarının yakalanıp yakalanmadığını bile bilmediğini ifade ederek, "Oğullarımın kayıp olması nedeniyle yüreğim yanıyor. Bütün araştırmalarıma rağmen bir ize rastlamadım. Eğer oğullarımla ilgili bana bir bilgi ulaştıran olursa onlar için canımı bile verebilirim Çocuklarım gece gündüz gözümün önünden ayrılmıyorlar. Her ne kadar ben onların gözünde yoksam da onlar benim aklımdan çıkmıyorlar, unutamıyorum. Oğlum Halil Ataç nedeniyle devlet görevlileri tarafından sürekli sorgulandım. Halil benim isteğim dışında örgüte katıldı ve o günden beri hiçbir haber almadım. Başta Halil olmak üzere eğer terör örgütü PKK’ya katılmışlar ise diğer oğullarımın da devlete teslim olmalarını istiyorum. Kanunun gereği neyse ona razıyım. Böyle kaybolmaları beni çok üzüyor. Ölüyse de sağsa da çocuklarımdan bir haber istiyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 13:24:10
Güncelleme :10 Nisan 2005 Pazar 11:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?