3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Polis, miting faresine 'afiyet olsun' dedi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sargül’ün Gaziantep’te düzenlediği mitingde, 3 kişinin cüzdanını çalan yankesici, lokantada yemek yerken yakalandı. Yankesicilik için Sivas’tan geldiği öğrenilen şahıs, tutuklandı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün dünkü Gaziantep programı içinde düzenlediği miting esnasında Mustafa Atar, Abuzer Arslan ve Cuma Kartal adlı şahıslar, ceplerinden paralarının çalındığını fark ederek durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, mağdurların şikayeti üzerine geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

Yankesici Polat T., lokantada yemek yerken yakalandı. Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Polat T., siyasi parti liderlerinin nerelerde miting yaptığını önceden öğrendiğini ve daha sonra bu illere bir partili gibi giderek katıldığını itiraf ederek, "Televizyon haberlerinde Sarıgül’ün Gaziantep’e geleceğini öğrenince, ben de Sivas’tan geldim. Takım elbiseli ve kravatlı olarak, bir partili gibi hava alanına giderek, Sarıgül’ü karşıladım. Daha sonra Grand Otel’in önünde düzenlediği mitingde yankesiciliği gerçekleştirdim" dedi.

Polat T.’nin, Mustafa Atar’ın 60 milyon, Abuzer Arslan’ın 136 milyon ve Cuma Kartal’ın 265 milyon lirasını aldığı öğrenildi.

İstanbul, Kocaeli, Trabzon ve Isparta’da da yankesicilik sabıkaları bulunan Polat T., sevk edildiği Gaziantep Adliyesi’nde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 15:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?