4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Popstarlar çekirdekten yetişecek

Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 22 sanatçıyla ortak bir proje geliştirdi. Müziğe yeteneği olan çocukları keşfetmek ve yetiştirmek için Türkiye'nin 11 iline akademiler kuruluyor 

Aralarında Sertab Erener, Fahir Atakoğlu, Fuat Güner ve Mehveş Emeç'in de bulunduğu 22 sanatçı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) 'Müzik Akademisi' projesi için bir araya geldi. Sanatçılar, Türkiye'nin farklı bölgelerinde müziğe yeteneği olan çocukları keşfedip yetişmelerine katkı sağlayacak. 

İlk etapta Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Samsun ve Van'da oluşturulacak 11 eğitim parkında verilecek eğitimin süresi, 2 yıl. Eğitim parklarının her birinde çocuklara uygun olarak tasarlanmış müzik atölyeleri kurulacak. 7-16 yaş arasındaki çocukların müzik yeteneklerini ve duyarlılığını geliştirmeyi sağlamayı hedefleyen akademiden 2 yılda 7 bin 500 öğrenci faydalanacak. 

Proje çerçevesinde her parka ikişer ünlü sanatçı atanacak. Sanatçılar sorumlu oldukları eğitim parkının denetim ve yönetimini üstlenecek. Her ay bir günlüğüne sorumluluğunu üstlendikleri eğitim parklarına gidip çocukların müzik eğitimini takip edecek. Her eğitim dönemi tamamlandığında her bir park "Yerel Yıl Sonu Festivali" yapacak. Ayrıca Ulusal Müzik Akademisi Festivalleri Danışma Kurulu'nu da oluşturacak olan sanatçılar, eğitim alan çocukların katılımıyla İstanbul Açıkhava Tiyatrosu'nda birer konser verecek.

Projede kimler var?

Fuat Güner, Fahir Atakoğlu, Levent Yüksel, Şirin Pancaroğlu, Sertab Erener, İnci Çayırlı, Atilla Özdemiroğlu, Ahmet Özhan, Fatih Erkoç, Volkan Öktem, Çiğdem Erken, Ayşe Bölükbaşı, Volkan Hürsever, Uğur Başar, Zara, Doğan Dikmen, Bekir Küçükay, Sümer Ezgü, Mehveş Emeç, Yinon Muallem, Tuluğ Tırpan, Ceren Necipoğlu.
Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2007 Pazar 10:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?