6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Prenses mozaiklere övgü yağdırdı

Avrupa sosyetesinin ünlü ismi, oyuncu Prenses Ira Von Fürstenberg, Gaziantep Mozaik Müzesi’nde sergilenmekte olan Zeugma mozaiklerine hayran kaldı.

Suriyenin Halep Şehiri İtalyan Konsolosu Mr. Georges Antaki'nin davetlisi olarak gittiği Halep dönüşünde, Gaziantep'i ziyaret eden Prenses Ira Von Fürstenberg'e Gaziantep'teki gezisinde Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Kale çevresi başta olmak üzere bir çok tarihi mekanı gezen Prenses Fürstenberg, Mozaik Müzesi’nde sergilenmekte olan mozaiklere hayran kaldığını söyledi. Fürsteberg, “Gaziantep'e çekinerek ve ürkerek geldim. Tipik bir Ortadoğu şehri bulmayı beklerken, karşımda Avrupa şehirleri kadar modern bir şehir gördüm. Şaşkınlığımı gizleyemedim” dedi.

Gezi sonrası kendisine ikram edilen yemekleri çok lezzetli bulduğunu belirten prenses, restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Antep Evleri’nin fiyatlarını sordu. Prenses Ira Von Fürstenberg, Gaziantep'i tekrar ziyaret edeceğini özellikle vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, “Gaziantep'in tarihi dokusunun canlandırılmasının turizme yapacağı katkıya büyük önem veriyoruz. Bakınınız, şehrimiz artık prensesleri bile ağırlıyor. Bu, gelecekte Gaziantep'in sanayi kadar turizmde de ön plana çıkacağının belirtileridir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 18:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?