6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Primer Hastanesinde su açıklaması

Geçtiğimiz günlerde yerel ve bölgesel gazetelerde yayınlanan Primer Hastanesi, Çocuk Doktoru Ahmet Tanrıtanır'ın 'İçme suları ve bu yolla bulaşabilen hastalıkları' konu alan ve tartışmalara neden olan açıklaması nedeniyle özür diledi.

Primer Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, açıklamanın yapıldığı muhabirin konuyu çarpıcı hale getirebilmek amacıyla mülakatın bazı bölümlerini görmezden gelerek hazırladığı haber nedeniyle yaşanan bu tatsız durum için öncelikle kamuoyundan ve ilgili kuruluşlardan özür dilediklerini belirttiler.

Bahse konu mülakatta, içme suyu olarak kullanılan kuyu sularının kaynatılıp, öyle kullanılmasının tavsiye edildiğini ancak muhabirin kuyu suyu ibaresini kullanmayarak sadece 'Kentteki İçme Suları' ibaresini kullanması sonucu böyle bir rahatsızlık yaşandığının altını çizen açılmada şu görüşlere yer verildi:

"Daha önce de ifade ettiğimiz gibi mülakatı yapan muhabirin olayı abartıp, çarpıcı hale getirmek amacıyla Dr. Ahmet Tanrıtanır'ın ifadelerini eksik olarak haberleştirmesi söz konusu yanlış anlaşılmayı doğurmuştur. Bu yanlış anlaşılma dolayısıyla Primer Hastanesi olarak bir kez daha kamuoyu ve konunun muhatabı kuruluşlardan özür diliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 22:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?