6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Prof.Dr.Ahmet Arslan'dan açıklamalar

Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arslan, sözde 'Ermeni soykırımı' iddialarına karşı, "Bu tarihlerde Ermeniler ve diğer Hristiyan azınlıklar, Türkler üzerinde iki ayrı soykırım uygulamışlardır" dedi. 

Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda "Anadolu Türk Soykırımı ve Ermeniler ile ilişkisi" konulu konferansta konuşan Gaziantep Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arslan, sözde 'Ermeni soykırımı' iddialarının tamamen asılsız olduğunu ve bunun bir çok belgeyle kanıtlandığını söyledi. 

Arslan, soykırım iddialarının söylendiği tarihlerde Türklerin hunharca katledildiğini ifade ederek, bölgede yaşanan soykırımları kaleme alan şairlerin dizelerinden örnekler verdi. Arslan, konuyu her platformda ellerinde bulunan belgelerle tartışmaya hazır olduğunu belirterek, "Ermeniler ve diğer Hristiyan azınlıklar, Türkler üzerinde iki ayrı soykırım uygulamışlardır. Bunlardan birincisi Türk ve Müslüman oldukları için hunharca katledilmişler, ikincisi rızaları dışında mallarını ve topraklarını canlarını ve namuslarını kurtarmak için terk ederek olumsuz şartlarda göçe zorlanmışlardır" dedi. 

Konferansın ardından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arslan'a hediye verdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 18:20:15
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 18:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?