6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Profosör Güleç'e veda töreni

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akif Güleç’in kendi isteğiyle üniversiteden ayrılması nedeniyle, “Veda ve Plaket Takdim Töreni” düzenlendi.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu’nda düzenlenen törende, Prof. Dr. Akif Güleç’in, üstün gayretleriyle gerek Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ve Tıp Fakültesi’nin, gerekse Gaziantep Üniversitesi’nin gelişimine öğretim üyesi ve idareci sıfatlarıyla çok değerli katkılar sağladığını söyleyen GAZÜ Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “Tarihe not düşmek diye bir tabir vardır. Bende, Tıp Fakültesi’nin tarihine kısa bir not düşmek istiyorum. 1988 Yılı’nda Kolejtepe binasındayken, Göğüs Hastanesi yanında taş binalar vardı. Dekanlık ofisi de o taş binalardaydı. Tıp Fakültesi, bu dekanlık ofisiyle hizmete başladı. Ok ile acil diye gösterilen bir levha vardı ama kimse acilin nerede olduğunu bilmezdi. Bazen iki üç günde bir hasta gelirdi. Bizde hastaya çay ikram ederdik. Rahmetli Sabri Güngör, İbrahim Baydar, Erhan Ekinci, Avni Gökalp, ben ve kısa bir süre sonra üniversitemizdeki görevine son verecek olan hocamız Akif Güleç olmak üzere altı kişiyle başlamıştık. Kısa bir süre sonra aramıza Yalçın Kepekçi, Muzaffer Kanlıkama, Abdulvahap Gök gibi çok değerli hocalarımız da katıldı. İnanın çok zor günlerdi. Hatta bizim ameliyathanemiz bile yoktu. O zamanda ameliyat olacak olan hastayı Amerikan Hastanesi’nde ameliyat ederdik. Daha sonra bir doğum evi ve ameliyathane açma girişiminde bulunduk. İşte kurulduğu günden bu yana çok büyük emeği olan arkadaşımız Prof. Dr. Akif Güleç, kısa bir süre sonra üniversitemizden ayrılacaktır. Kendisi bundan sonraki hayatını İstanbul’da sürdürmeye karar verdi. Bizde kendisine bundan sonraki yaşamında eşiyle ve çocuklarıyla mutluluk ve başarılar diliyoruz. Kendisine tüm Gaziantep Üniversitesi adına plaket takdim etmek istiyorum” diye konuştu.

Duygulu anların yaşandığı törende konuşan Prof. Dr. Akif Güleç ise, “20 yıl önce Haziran 1988’de Gaziantep Üniversitesi’nde başlayan görevimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bundan sonraki meslek ve akademik hayatıma İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefi olarak devam edeceğim. Gaziantep’te ve Gaziantep Üniversitesi’nde geçirdiğim 20 yıl bana ve aileme çok şeyler katmıştır. Sizin gibi vefalı dostlar edindiğim için son derece mutluyum. Her zaman üniversitemle gurur duydum. Tıp Fakültesi’ne sıfırdan başladığımız değerli arkadaşlarım Ünsal Ören, İbrahim Baydar, Erhan Ekinci, Yavuz Coşkun, Yalçın Kepekçi, Avni Gökalp, Abdulvahap Gök, Muzaffer Kanlıkama, Orhan Özgöztaşı, Ziya Bayraktaroğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca rahmetli olan Sabri Güngör, Osman Uçarer ve Fikret Demirci’yi rahmetle anıyorum. Daha adını sayamadığım bütün hocalarımızın katkılarıyla Tıp Fakültemiz Gaziantep’te ve bölgesinde mensubu olmaktan gurur duyulacak bir düzeye ulaşmıştır. Eş, dost, akraba ve bütün arkadaşlarıma buradan seslenmek istiyorum. Unutmayın ki, İstanbul’da sizlerden telefon bekleyen biri ve geldiğinizde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyacak bir eviniz var” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?