6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Prostat ve cinsel yaşam konferansı

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Hatem Kazımoğlu, ‘’Prostat ve Cinsel Yaşam’’ konusunda halka açık konferans verecek.

pr. Dr. Hatem Kazımoğlu, prostata bağlı sorunların orta ve ileri yaş erkeklerde en sık rastlanan sorunlardan olduğunu, prostatın enfeksiyona bağlı hastalıklarının genç ve orta yaşlarda, daha sık rastlanılan ve kısaca iyi huylu prostat büyümesi olarak bilinen işeme bozuklukları ile kendini gösteren prostat kanserlerinin ise, genellikle orta ileri yaşlarda görüldüğünü ve yaşamı tehdit ettiği gibi, yaşam kalitesini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Prostat hastalıklarının, prostat kanseri de dahil olmak üzere tedavi edilebileceğini, bu noktada dikkat edilmesi gerekenin erken tanı ve uygun tedavi olduğunu ifade eden Opr. Dr. Kazımoğlu, 40 yaş üzerinde prostat kontrolünün önem taşıdığını kaydetti.

Konferansta kısaca erektil disfonksiyon-empotans olarak bilinen cinsel işlev bozuklukları konusunda da bilgiler vereceğini anlatan Opr. Dr. Kazımoğlu, ‘’Bu konu, erkeğin yanında partnerini de etkileyen önemli bir sağlık sorunudur. Erişkin erkeklerde yüzde 30’lara varan sıklıkta görülür’’ dedi.

Bu sorunun psikojenik olabildiği gibi, organik nedenlere de bağlı olabileceğini vurgulayan Opr. Dr. Kazımoğlu, ‘’Yaşla birlikte artması yanında, genç yaşlarda da görülebilir. Bu sorunlar, uygun tedavi ile çözümlenebilir’’ diye konuştu.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde, 29 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 10.00’da verilecek konferansa, isteyen herkes davetiyesiz katılabilecek. Konferansta prostatla ilgili hastalıklar, cinsel yaşamda karşılaşılan sorunların tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgiler verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 19:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?