4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

PTT kabuk değiştiriyor

PTT Gaziantep Başmüdürü İhsan Afşin, 2006 yılından itibaren PTT'nin kabuk değiştirdiğini ve yeni işlevler kazandırılarak toplumun oldukça geniş kesimine hitap etmeye başladığını belirtti. 

Afşin, PTT'nin yeni yüzü ile ilgili yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki PTT hizmet binasının sayısını artırarak vatandaşların işlemlerini çok daha rahat yapar hale getirildiğini, elektrik faturalarından GASKİ faturalarına, havale işlemlerinden 60 yaş üzeri emeklilerin emekli maaşlarını evlerine götürmeye kadar birçok konuda yenilikler getirildiğini ve bu işlemlerin de çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirildiğini anlattı. 

PTT'nin tüm şubelerinde gerek cep telefonları faturaları ve gerek kredi kartı ödemelerinin yapılabildiğini belirten Afşin, şöyle konuştu: "Bu işlemleri yaparken vatandaşı saatlerce kuyrukta bekletmiyoruz. Anlaşma gereği PTT şubelerimizde elektrik ve su faturalarının tahsilatını yapıyoruz. Daha önce günü geçmiş faturaları almıyorduk ama yaptığımız anlaşmadan sonra onların tahsilatını da yapmaya başladık. Bu arada 60 yaş üzerinde olan emeklilerimizin kendileri talep ettiği takdirde maaşlarını kapılarına kadar götürüp teslim ediyoruz. İş Kur işsizlik primlerinin de ödemelerini yine yapılan anlaşma üzerine ödemeye başladık. Klasik posta hizmetlerinde de devrim nitelinde yenilik yaptık." 

Afşin, daha önce APS gönderilerinin kayıt altına alındığını, ancak şimdi tüm taahhütlü mektupların, adli tebligatların ve küçük paketlerin de otomasyon sistemi üzerinden kayıt altına alınmaya başlandığını söyledi. 

Bu uygulamayla vatandaşın kayıplardan dolayı mağduriyetlerinin minimuma indirildiğini anlatan Afşin, şöyle konuştu: "Şimdi bir vatandaşımız gönderdiği bir gönderiyi www.ptt.gov.tr adresine girmek suretiyle barkot numarasını girerek durumundan haberdar olma şansına sahip oldu. Bunun yanı sıra uçaklarla da yeni anlaşma yapılarak gönderilerin kısa sürede adresine ulaşılmasına başlandı. Durum böyle olunca iş yükümüz artmaya başladı ve daha çok hizmet vermeye başladık. Tüm bu işlemler için de vatandaşlarımız çok cüzi bir ücret ödüyor. 3 yeni hizmet noktasını hizmete açarak vatandaşlarımıza daha çabuk ve daha yakın yerlerde hizmet götürmeye başladık. Her yerde vatandaşımıza yürüme mesafesindeyiz." 

PTT'nin yeni oluşturduğu çek hesabıyla bir bankadan farkı kalmadığını söyleyen Afşin, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu hesap üzerinden tıpkı bankalarda olduğu gibi havale yapılabiliyor, kendi hesabınızdan bir başkasının hesabına para transferi yapılabiliyor. Tüm bu işlemler PTT'ye gelmeden internet yoluyla oturduğunuz yerden yapılabiliyor. Bu işlemler için vatandaşlardan sadece 1 YTL ücret alıyoruz. PTT olarak bu yenilikleri getirirken, mekanlarımızı da günün standartlarına uygun hale getirdik. Dağıtımda il merkezleri ve ilçelerde motosikletli ekiplerle dağıtımlarımız devam ediyor. Şehir merkezinde 35, ilçelerde de toplam 5 motosikletli ekibimiz var ve dağıtımlara devam ediyorlar. Bu hizmetimiz şu an çok büyük rağbet görüyor. Özellikle avukatlar bu hizmete büyük ilgi gösteriyor.Çünkü yaptıkları tebligatlar çok kısa bir süre içerisinde adreslere ulaşıyor. Böylece adalet mekanizmasının daha hızlı ve seri bir şekilde işlemesine de katkı sağlamış oluyoruz. Şu an düğün davetiyesi veya telgraf göndermek isteyen bir vatandaşımız internet üzerinden işlemlerini yaparak bu hizmetimizden çok daha kolay bir şekilde yararlanabiliyor. Yeni yaptığımız bir anlaşma ile artık trafik cezaları da PTT aracılığıyla ödenebilecek."
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 11:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?