6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Pürsefa Hanı'nın restorasyonu bitti

Osmanlı döneminde inşa edilen ve tarih boyunca çeşitli amaçlar için kullanılan Pürsefa Hanı'nın restorasyonu tamamlandı. 

Tadilatı yaklaşık olarak 2 yıl süren Pürsefa Hanı yeni yüzü ile ziyaretçilerine hizmet vermeye hazırlanıyor. 

Tarihi hanın çok yakın bir zamanda faaliyet göstermeye başlayacağını söyleyen Pürsefa Hanı Sorumlusu Celal Gencoğlu, ''2 yıllık bir çalışma sonucunda Pürsefa Hanı'nı bugünkü haline getirdik. Restorasyon çalışmalarımız tamamlandı. İlerleyen dönemde üst katların bir kısmını restoran, kafeterya ve tatlı mutfağı olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Hanın giriş kısmında ise turistik eşya satışı yapan dükkanlar bulunacak. Han içerisinde otel olmayacak. Burası sadece karın doyurma yeri değil iş görüşmelerinin yapıldığı, çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği bir kültür tesisi olacak. Biz bu tarihi mirası halkımıza en iyi şekilde sunmak için elimizden geleni yaptık. Çalışmalarımız da hala devam ediyor'' dedi. 

Pürsefa Hanı'nın büyük bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ve tarih boyunca çeşitli amaçlar için kullanıldığını belirten Gencoğlu, ''Tarihi hanın kapısının üzerinde yapım tarihi olarak 1887 yılı yazmaktadır. Ancak Pürsefa Hanı 2 defa yanmış ve tekrar inşa edilmiştir. Hanın ilk yapılış tarihinin 400 yıl önce olduğu tahmin edilmektedir. Tarihi hanın ilk yıllarında konaklama amaçlı kullanıldığı, ilerleyen dönemlerde ise sabun imalathanesi olarak kullanıldığı söylenmektedir'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 16:55:14
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 16:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?