6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Ramazan öncesi alışveriş telaşı

Ramazan öncesi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar çarşı pazarı doldurdu.

Elmacı pazarı esnafı Ramazan gelmesiyle birlikte işlerinde biraz canlanma olmasına karşın satışların istedikleri düzeyde olmadığını belirtirken alışverişe çıkan vatandaş ise ramazanın gelmesiyle birlikte artan fiyatlardan şikayetçi.


Elmacı Pazarı esnaflarından Ali Sayım Kıratlı, tahin, helva, reçel imalatı yaptıklarını belirterek " Daha önceleri Ramazan ayı kış mevsimine denk geldiği için pekmez, tahin, reçel, helva çok tercih ediliyordu. Bu yıl Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi ve hava sıcaklıkları nedeniyle satışlarımız artmadı. Her yıl Ramazan ayında pekmez ve tahinin özellikle tok tutma ve vücuda enerji vermesinden dolayı çok tercih edilirdi. Bu yıl da sıcaklıkların azalması ile birlikte Ramazanın ilerleyen günlerinde satışlarımızın artmasını bekliyoruz" dedi.


Almacı pazarı esnaflarından Eyyüp Kayalı ise her yıl kış mevsimine denk gelen Ramazan aylarında alışverişlerin arttığını ifade ederek, "Bu yıl Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle şimdilik satışlarda fazla bir hareketlenme yok. Ama bizim halkımız genelde Ramazanın ilk günlerinde alışveriş yapmayı tercih eder. Biz de satışların ramazanın ilk günleriyle birlikte artacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Alışverişine çıkan bazı vatandaşlar ise Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fiyatlarda artış olduğunu belirterek şikayetlerini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 23:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?