3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Raylı sistem ihaleye çıkıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 10 trilyon lira harcanarak yaptırılacak kültür sitesi için gerekli kaynağın sağlandığını söyledi. Güzelbey, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin Nisan ayı faaliyetlerini anlattı.

Güzelbey, belediyenin eğitime büyük önem verdiğini belirterek, bakıma ihtiyacı olan okulların keşfinin yapıldığını, tuvalet, lavabo, boya, badana, alt yapı ve çevre düzenlerinin yapılması işlerini önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracaklarını ifade etti.

Güzelbey, "Temel hedefimiz, çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmesidir. Okulların tatile girdiği Haziran ayında başlayacak çalışmalarla birlikte 2006 yılını sonuna kadar 200 okulun tadilatını yapacağız" dedi.

Yoksullar için Gaziantep ve Halep el ele vererek bir çalışma başlattıklarını kaydeden Güzelbey, "Bir süre önce Suriye’nin Halep kentinde bir sergi açtık. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Halep’te faaliyet gösteren hayır ve yardım dernekleri Gaziantep’te bir kermes düzenleyecek ve tüm geliri muhtaçların faydalandığı Gıda Bankası’na aktarılacaktır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kültür sitesiyle ilgili başlattıkları çalışmanın semeresini gördüklerini de dile getirerek, 10 trilyon liralık kültür sitesi için gerekli kaynağın sağlandığı müjdesini verdi.

Güzelbey, "Eski fuar alanı içinde bir kültür sitesi, kongre merkezi ve otel yaptırmayı düşünüyoruz. Öte yandan eşsiz bir tarihi eser olan Gaziantep Kalesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’ne devri söz konusu. Bakanlığın buraya aktardığı bir fon var. Onun kullanılmasından sonra kaleyi biz devralacağız. Restore ederek kalemizi halkımıza açacağız. Ayrıca yapımı devam eden Zeugma Müzesi 22 Haziran 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdulah Gül ve yabancı misyon temsilcilerinin katılacağı bir törenle açılacak. Önemli bir kültür mirası olan mozaikler turizm potansiyelimizi artıracak" şeklinde konuştu.

Maarif Kavşağı açılışının Başbakan Erdoğan tarafından yapıldığı gün, Doğumevi Kavşağı inşaatının temelinin atıldığını hatırlatan Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yürütülen alt geçit çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Maarif Kavşağı’nı söz verdiğimiz gün olan 90 günden önce bitirdik. Doğumevi Kavşağı inşaatı da söz verdiğimiz gibi 90 günde tamamlanacak. Açılış, bir aksilik olmazsa yine Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak."

Güzelbey, Doğumevi Kavşağı açılışında Sertap Erener’in de ücretsiz bir halk konseri vereceğini kaydetti.

İnönü Caddesi’ni Eblehan’a bağlayan yolun açılması için 90 evi kamulaştırarak yıktıklarını belirten Güzelbey, otopark sorunun çözülmesi için bin araçlık bir otopark yapılacağını vurguladı.

Gaziantep’in hafif raylı sisteme kavuşturulması için bugüne kadar çok lafın söylendiğine dikkat çeken Güzelbey, "Ne yazık ki bugüne kadar Gaziantep’in ulaşım master planı yapılmamış. Biz bunun yapılması işini ihale ediyoruz. Bu 1 yıllık bir çalışma olacak. Daha sonra Devlet Planlama Teşkilatı, Yüksek Planlama Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nun onayını alarak kentimizi hafif raylı sisteme kavuşturacağız. Ancak bu iş uzun vadeye yayılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:01:07
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?