6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Recai Kutan G.Antep'te

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, yurt gezileri çerçevesinde bugün Gaziantep'e geldi.

Gaziantep İl Başkanlığı'nda partililerle buluşan Recai Kutan, burada yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan siyasi tartışmaların sona erdirilmesini istedi. Kutan ayrıca, Deniz Feneri davası ile SP arasında ilişki kurulmaya çalışıldığını ancak kendilerinin bu konuyla alakalarının olmadığını belirtti. Ülkenin gerçek sıkıntılarının göz ardı edildiğini söyleyen Kutan, ''Son zamanlarda birden bire büyük bir medya grubu ile AK Parti arasında çatışma yaşanmaya başlandı. 10-15 gündür süren bu çatışmalar neticesinde ülkenin gerçek sıkıntıları göz ardı ediliyor. Onun için bütün siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, geliniz bu anlamsız tartışmaları bir yana bırakalım. Millet artık kavgadan bıktı. Kim ne biliyor ise söylesin. Ülkemizi bir an evvel aydınlığa çıkaralım'' dedi.

Yerel seçimlere hazır olduklarını belirten Kutan, ''2007 yılı sonunda yerel seçimlerin startını verdim. 2008 Mart ayında 3 bin 500 kişiyle mahalli idareler hamle toplantısını yaptık ve politikalarımızı belirledik. Dedik ki süratle aday tespiti yapılacak. Aday tespitlerimizi yaparken halkımızın bütün kesimleriyle, muhtarlarla, sivil toplum örgütleriyle ve bugüne kadar bu davaya hizmet etmiş kimselerle istişare ettik. Bunun neticesinde adaylarımız yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Adaylarımızın bir kısmını açıkladık. Zaman içerisinde de diğer adaylarımızı açıklayacağız'' diye konuştu.

Deniz Feneri davasına da değinen Kutan, ''Dün Almanya'da görülen mahkemede 2002-2003 yıllarından sonra yapılmış olan çeşitli uygulamalardan bahsediliyor. Refah-Yol hükümeti ile bu işin ne alakası olacak? Ancak şöyle bir bağ kurulmak isteniyor. Kanal 7 Televizyonu çok önceden tamamen yasal yollardan kuruldu. Kuruluş esnasında Türkiye'deki kardeşlerimizden mali imkanı olanlardan tamamen yasal olarak hisse senedi karşılığında para toplandı. Daha sonra yönetim değişti. Yimpaş'ın eline geçti. Sonrasında da bazı gelişmeler yaşandı. Bu detaylara girmek istemiyorum'' şeklinde konuştu.

SP il binasında düzenlenen toplantıya SP İl Başkanı Hayri Kamalı, eski Şehitkamil Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik ve SP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Enver Bakırcı da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 18:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?