6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Reşit olmayanlara sağlık güvencesi

Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ahmet Yetim, 18 yaşını doldurmamış çocuklar için hazırlanan sosyal güvenlik uygulamasındaki değişiklikleri açıkladı.

Yetim, yaptığı yazılı açıklamada, çocukların anne ya da babalarının sigortalı olup olmadıklarına bakılmaksızın 18 yaşını dolduruncaya kadar sağlık yardımlarından yararlandırılacağını ifade etti.

Yetim, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Genel sağlık sigortalı 18 yaşından küçük çocukların, 1 Ekim tarihi itibariyle kurumları tarafından TC. kimlik numaralarına göre tescilleri tamamlanarak sağlık provizyon sisteminden yararlanabilecek hale getirildi.

Sağlık hizmetlerinden faydalanacakların sağlık kurum ve kuruluşlarına TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı veya pasaport gibi belgeleriyle müracaat etmeleri gerekmektedir. Acil durumlarda veya 18 yaşından küçük çocukların her türlü başvurularında gerek kuruma gerekse sağlık hizmetleri sunucularının bilgisayar sistemlerinde meydana gelebilecek teknik arızalar nedeniyle provizyon alıp almayacaklarına ilişkin sorgulaması yapılamayanların sağlık yardımları aksatılmadan verilecek. Bunların TC kimlik numaralı kimlik belgesinin fotokopisi alınıp ve buna ilişkin faturalara eklenerek manuel olarak kuruma gönderilecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?