6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Rüşvetçi doktorlara gözaltı

Gaziantep'te, aralarında hastane yöneticisi ve doktorlar ile medikal firma sahiplerinin de bulunduğu 23 kişi, Adana ve Kahramanmaraş'ta yapılan eşzamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yapılan 7 aylık çalışma sonucunda, Gaziantep'te faaliyet gösteren 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde açılan ihalelerde ve doğrudan temin yolu ile tıbbi malzeme alımlarında, firma sahipleri ile kamu görevlilerinin anlaşarak normal fiyatın üstünde malzeme alımı yapıp menfaat sağladıkları, ihale şartnamelerinin ihale verilecek firmalara göre düzenlendiği, yaklaşık maliyetlerin firmalara bildirildiği, yüzde karşılığında ihalelerden para alındığı, firmaların elindeki malzemelerin özellikleri ve türüne göre şartnameler hazırlandığı tespit edildi.


Gaziantep, Adana ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak yapılan ve Deva-27 adı verilen operasyonda, 5 kamu görevlisi ile 11 şirket sahibi ve çalışanları olmak üzere toplam 23 şahıs, "kamu ihalelerine fesat karıştırmak, yolsuzluk, rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak" suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan E.S.'nin 25 Aralık Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı olduğu, S.K., A.M. ve S.Y.'nin 25 Aralık ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde doktor olarak görev yaptığı, A.K.'nin Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde satın alma memuru olarak çalıştığı öğrenildi.
25 Aralık Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı E.S.'nin lideri olduğu öne sürülen ve 7 aylık çalışma sonucunda çökertilen şebekenin, devleti bugüne kadar yaklaşık 10 milyon YTL zarara uğrattığı belirlendi.


Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar, adli makamlara sevk edildi.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?