4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Sadiye'nin organları 4 kişiye can verdi

Gaziantep'te iki gün önce 3. kattan düşerek hastaneye kaldırılan ve yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren 16 yaşındaki Sadiye Küsneci hayatını kaybetti. Küçük kızın organları ailesinin onayıyla 4 kişiye hayat verdi. 

Edinilen bilgiye göre, Gazikent Mahallesi'nde oturan Küsneci ailesi Yeni Mahalle'de bulunan akrabalarını ziyarete gitti. Burada 3. kattan inmek isteyen Sadiye Küsneci (16) merdiven boşluğunda dengesini kaybederek yere düştü. Genç kız, ailesi tarafından Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ciddi olan Sadiye yoğun bakım ünitesine alındı. Yaşam mücadelesini 2 gün sürdürebilen genç kız, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Sadiye'nin ailesiyle görüşen doktorlar, beyin ölümünün gerçekleştiğini ve organ bağışında bulunabileceklerini söyledi. Çocuklarının ölümüyle sarsılan baba Mustafa ve anne Emine Küsneci organlarının bağışlanmasını istedi. Organ naklini gerçekleştirmek için gece saat 02.00 sularında İstanbul Koşuyolu Kalp Hastanesi ve Adana Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nden ekipler geldi. Adana ekibi Sadiye'nin karaciğerini ve 2 böbreğini alarak organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere geri döndü. İstanbul ekibi ise 4 saat süren bir operasyon sonucu genç kızın kalbini alarak uçakla İstanbul'a döndü. 

Baba Mustafa Küsneci çocuklarının ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduklarını, ancak yapılan organ bağışıyla kızının 4 kişiye hayat verdiğini söyledi. Baba Küsneci, "Kızım doğduğundan buyana zihinsel özürlüydü. Fazla bir sorunu yoktu ama ihtiyaçlarını biz gideriyorduk. Hastaneye getirdiğimiz gün kurtulacağını ümit ettik. Ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bizde kızımızı yaşatmak için organlarını bağışlamak istedik. Kızımın ölümünden dolayı çok üzgünüz ama 4 kişiye hayat vermesi bizi mutlu etti" dedi. 

Kızının ölüm haberiyle sarsılan anne Emine Küsneci, hastanede göz yaşlarına boğuldu. Kızı için ağıtlar yakan anne yakınları tarafından teselli edildi. 

Sadiye Küsneci'nin cenazesinin ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verileceği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 15:52:44
Güncelleme :8 Mart 2007 Perşembe 15:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?