6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sağlam'dan Tabata'ya övgü

Turkcell Süper Lig'de bu hafta Gençlerbirliği'ni konuk edecek olan Gaziantepspor'da bu maçın hazırlıkları devam ediyor.

Gaziantepspor, Celal Doğan Tesisleri'nde Teknik Direktör Nurullah Sağlam yönetiminde yapılan antrenmanla Gençlerbirliği maçı hazırlılarını sürdürdü. Antrenmana düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan kırmızı-siyahlılar, istasyon çalışmasının ardından dar alanda kısa pas çalışması yaptı. Gaziantepsporlu futbolcuların hırslı ve istekli olmaları dikkat çekti. Yaklaşık 1,5 saat süren antrenmana sakat olan kaleciler Murat Şahin ve Tolgahan katılmadı. Gençlerbirliği maçına yetiştirilmeye çalışılan Beto ise toplu çalışmada takımdan ayrılarak kondisyon artırıcı çalışmaya tabi tutuldu.

Teknik Direktör Nurullah Sağlam, yaptığı açıklamada, bu sezon transfer edilen Tabata'nın çok kaliteli bir futbolcu olduğunu belirtti. Tabata'nın son haftalarda düşüş yaşadığı şeklindeki yorumlara katılmadığını kaydeden Sağlam, "Tabata, son oynadığımız Hacettepe maçında biraz fazla top kaybıyla oynadı. Bunda belirli, birbirini tamamlayan öğelerin mutlak payı var. Dolayısıyla da bunu düşüş olarak algılamıyorum. Sadece biraz fazla top kaybıyla oynadı. Şu da var; Türkiye'de herkes Tabata'nın isminden çekiniyor. Neredeyse her maçta bir oyuncuyla onu kilitlemeye çalışıyorlar. Bu da haliyle kendisine etki yapıyor, ama oyunun belli bölümlerinde özellikle zaman zaman Erman'ın da aynı görevi üstlenebilir şeklinde kabiliyete sahip olması nedeniyle rol değişikliği yapıyorlar. Bu da zaman zaman Tabata'yı sıkı markajdan kurtarmamızı sağlıyor" dedi.

Bu hafta konuk edecekleri Gençlerbirliği maçının hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Sağlam, şunları söyledi:

"Bu hafta sonu kendi sahamızda oynayacağımız Gençlerbirliği maçı çok zorlu geçecek. Özellikle son birkaç haftadır iyi oynamamıza ve rakiplerimize göre daha baskılı oynamamıza rağmen kazanamadık. Belli konularda zaafımız var, bunun da bilincindeyiz. Sakat arkadaşlarımız da muhtemelen bu hafta sonu aramıza dönecekler. Kalecimiz Murat Şahin'in muhtemelen oynama durumu var. Beto'yu da maçın gidişatına göre son 20 - 25 dakikada oynatabilme ihtimalimiz olabilir. Sakat olan oyuncularımızın kadroda yer alması bize olumlu katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum."

Gaziantepspor'un başarılı defans oyuncusu Bekir İrtegün de, "Bu hafta içeride iyi bir takıma karşı oynayacağız. Gençlerbirliği maçı bizim için çok önemli bir maç haline geldi. Önemli bir maçtı, ama bunun önemi bir kat daha arttı. İnşallah bu sefer yakaladığımız pozisyonları değerlendirip, takım halinde de iyi bir defans yaparsak ve daha az hata yaparsak maçı istediğimiz skorla bitirip bir an önce istediğimiz ve özlem duyduğumuz galibiyete ulaşırız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?