5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Sağlık Bakanı Akdağ Gaziantep'te

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerde hizmet alma konusunda sorun yaşayan vatandaşların başhekim veya sağlık müdürüne, olmazsa valiye şikayette bulunmasını istedi. 

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamlarında ziyaret etti. Hükümetin uyguladığı sağlık politikalarıyla hastane kapılarından dönen hasta kalmadığını belirten Bakan Akdağ, "Artık sağlık karnesi ve yeşil kartı olan vatandaşlarımız istediği hastanede sağlık hizmeti alabilmektedir. Tüm uygulamalara rağmen kimsenin doktora, hastane dışında başka bir yerde görünmesi de gerektiği yönünde endişesi olmasın" dedi.
Akdağ, hastanelerde eskiden kalma olumsuz uygulamaları ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, ''Vatandaşlarımız eğer hizmet alma konusunda bir takım sıkıntılar çekiyorsa, mutlaka hastanenin başhekimine çıksın. Sonuç alamazsa İl Sağlık Müdürü'ne müracaat etsin, yine olmuyorsa valiye çıksın. Bu ziyaretimizin önemli amaçlarından birisi de budur. Vatandaşımız artık eski alışkanlıklarını ve eski endişelerini üstünden atmalıdır. Vatandaşımız artık devletimizin hastanelerinden hizmet alacak duruma gelmiştir'' diye konuştu. 

Aile hekimliği uygulaması hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı Akdağ, uygulamanın bu yıl 10 pilot ilde uygulanacağını, belediyelerin gerçekleştirdiği evde hasta bakımı uygulaması ve yoksullara gıda yardımının da bu uygulamayı tamamlamada önemli bir destek olacağını sözlerine ekledi
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 15:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?