6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sağlık-Sen üyeleri yemekte buluştu

Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi çalışanlarıyla kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenledi.

Oska Restoranda düzenlenen geceye hastane çalışanları büyük ilgi gösterdi. Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Tahiroğlu'nun da katıldığı gecede konuşan Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, tıp fakültesi çalışanlarının Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışanlara göre daha fazla sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirterek, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde akademisyenlerle çalışanlar arasındaki ayrımlara tepki gösterdi.

Arayıcı, "Sağlık çalışanları genel anlamda önemli sorunlarla karşı karşıya bulunuyor. Ancak Tıp Fakültesi çalışanları Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanlara göre daha fazla sorunlar yaşıyor.

Döner sermaye dağıtımındaki adaletsizlikler, farklı renklerde sevk kağıdı kullanılması, özel odaların öğretim üyelerine ücretsiz, diğer çalışanlara ücretli olarak tahsis edilmesi, farklı asansörler ve ayrı yemekhaneler, 4B statüsünde çalışanların becayiş ve tayin hakkının olmaması gibi sorunlar bizlerde zenci-beyaz ayrımını çağrıştırıyor. Diğer taraftan son olarak Maliye Bakanlığı'nın yemeklerle ilgili genelgesi, Tıp Fakültesi çalışanlarının sorunlarına bir yenisini daha eklemiştir" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Hastanesi yöneticilerine seslenen Başkan Arayıcı, şöyle devam etti:

"Başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Ekinci olmak üzere, hastane yöneticilerimizin yaşanan sorunlara duyarlı olacaklarını ve çözümü için gerekli çabayı göstereceklerini düşünüyoruz. Sağlık çalışanlarının psikolojini bozacak uygulamaların bir an önce sona ermesini istiyoruz. Çünkü sağlık hizmeti bir ekip işidir. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü, sağlık hizmetlerinde kalite ve verimliliğin artmasına neden olacaktır."

Arayıcı, tüm zorluklara rağmen insanlara başarılı bir şekilde sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarına teşekkür ederken, "Sağlık-Sen olarak Tıp Fakültesi çalışanlarının sorunlarının çözümü için gösterdiğimiz çabaları bundan sonra daha da artırarak devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?