3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Sağlık skandalı

Gaziantep’te yeni doğan bir bebeğin beyin ameliyatı olduktan sonra doktor hatası nedeniyle ayağının yandığı ve yanık sonucu 5 parmağının kesilmek zorunda kaldığı iddia edildi. 

Gaziantepli Mustafa ve Ümmühan Şanlıdağ çiftinin, 1.5 yıllık evlilikleri sonrasında 18 Şubat’ta Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilk çocukları dünyaya geldi. Ancak doğum sonrası Umut adı verilen erkek bebeğin beyninin su topladığı teşhisi konularak aynı hastanede ameliyata alındı. Annesi tarafından ameliyattan sonra emzirilmek istenen Umut’un sol ayağında henüz belirlenemeyen bir nedenle ağır yanık oluştu. Ailenin durumu doktorlara bildirmesi üzerine, yanarak kömürleşmiş hale gelen ayak tedavi edilmeye çalışıldı. Ancak yapılan tedavi başarılı olamayınca sol ayağın 5 parmağı kesildi. Baba Mustafa Şanlıdağ, ilk çocuğunun doğumuna sevinemediğini, 44 günlük oğlunun doktor hatası nedeniyle sakat bırakıldığını öne sürdü.

Şanlıdağ, çocuğunun sol ayağında oluşan yanığın hastane yetkilileri tarafından farklı şekilde açıklandığını, ancak inandırıcı bulmadığını belirterek, "Oğlum Umut’un beyin ameliyatı sonrasında sol ayağında yanık oluşmuş. Bunun sebebini sorduğumuzda bize, "ayağına kaynar su döküldü" ve "ameliyat sonrası elektrikli battaniye sarılmıştı ondan oldu" dediler. Ama ben bir fabrikada çalışıyorum ve elektrik işleri ile uğraşıyorum. Çocuğun ayağının elektrikli battaniye ile bu hale gelmesi mümkün değil. O kadar sormama rağmen çocuğumun ayağını yakan ve kömürleştiren şeyin sebebini öğrenemedim" dedi.

Bebeğinin ayağının doktor hatası nedeniyle yandığını ve 5 parmağının kesilerek çocuğunun sakat olmasına neden olan sorumluların bulunması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Şanlıdağ, "Oğlumun ayağının yanmasının nedeninin araştırılması için hastane yönetimine şikayette bulundum. Ancak hastane yönetimi gereken ilgiyi göstermedi. Ben de yanığın sebebinin bulunması ve sorumluların cezalandırılması için ameliyatta görevli olan doktorlar M.A., İ.E., İ.B., ve M.G. hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

Anne Ümmühan Şanlıdağ da çocuğunu beyin ameliyatı sonrası emzirmek için kuvöz odasına gittiğini ve orada çocuğunun sol ayağının yanık olduğunu gördüğünü ifade etti. Anne Şanlıdağ, yanık sonrası çocuklarının tedavi edilmeye çalışıldığını ancak sol ayak parmaklarının tümünün kesilerek, sakat bırakıldığını öne sürdü.

Hastane yetkilileri ise çocuğun ayağının yanmasında ve parmaklarının kesilmesinde herhangi bir kusur ve hata olmadığını savundu. Yetkililer, bu tür durumların ameliyat sırasında meydana gelebileceğini, olayın normal olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 12:39:19
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 18:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tubanur şanlıdağ IP: 85.104.9.xxx Tarih : 23.03.2009 16:17:48

mustafa şanlıdag benim amcam olur  oglu umutun başına gelenlerden çok üzülmüştük ama şimdi çok zayıf hemde yemek yeme istegi yok ama zekası çok yerimde 6 aylıkken konuşmaya bakladı ben umut'u çok seviyorum çok tatlı bir kuzenim  adını umut koymalarının nedeni onların  umut hakkında endişelerinin sonucu hayatta kalması onların umut'u olmuştur