5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Şahinbey Ramazan boyunca TGRT'de

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi, ilçedeki Ramazan etkinliklerini sahur vakti TGRT televizyonundan tüm Türkiye'ye canlı yayınla duyuracak. 

Ramazan ayı boyunca her gün sahur vaktinde yarım saat sürecek canlı yayın programına, başta Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen olmak üzere Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Fatma Şahin, Mehmet Sarı, Mahmut Durdu ve Nurettin Aktaş, akademisyenler, muhtarlar ve Gaziantep'in tanınmış simaları konuk olarak katılacak. Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can'ın da konuşmacı olarak katılacağı programda, Ramazan ayıyla ilgili hatıralar, menkıbeler, hadis-i şerifler ve Ramazan ayına özel örf ve adetler yer alacak. Antep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey'in adı verilen ilçenin tarihinin de anlatılacağı programda, Başkan Ömer Can'ın iftar ve sahur sofralarına konuk olması, yaşlıları ve yeni evli çiftleri ziyaret etmesine de yer verilecek. Yapılan gıda, giyecek ve yakacak yardımlarının da yer alacağı programda ayrıca, sokakta yaşayan çocukların sorunları da gözler önüne serilecek. Yerel sanatçıların yöreye özgü eserleri seslendireceği programda, kentin tarihi ve turistik mekanları ile Gaziantep mutfağı tanıtılacak. 

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, ilçede Ramazan ayı hazırlıklarının eksiksiz olarak tamamlanmaya çalışıldığını belirtti. İlçede Ramazan ayı boyunca birçok etkinliğin düzenleneceğini kaydeden Can, düzenleyecekleri etkinliklerin de TGRT televizyonundan canlı yayınla tüm Türkiye'ye duyurulacağını ve ilçenin tanıtımına çok büyük katkı sağlanacağını ifade etti. 

Başkan Can, TGRT televizyonunda Ramazan ayı boyunca yayınlanacak programla Gaziantep'in güzelliklerini, tarihini, turistik özelliklerini de en güzel şekilde anlatma fırsatı bulacaklarını sözlerine ekledi. 
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 13:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?