6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de 4 bin 442 işyeri denetlendi

İlçe genelinde insan sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için denetim ve kontrollerini sürdüren Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ekim ayı içerisinde 4 bin 442 işyerini denetledi.

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, denetlenen 4 bin 442 işyerinden 212 işyerine Zabıt Varakası tanzim edildiği, 28 işyerine maktu ceza uygulanarak toplam 3 bin 460 YTL para cezası uygulandığı, 2 bin 500 işyerine ihtar verildiği ve bin 702 işyerinin kontrol edilerek normal görüldüğü belirtildi. Ayrıca, 337 tebligat yapıldığı, 140 evrağın işlem gördüğü, 27 işyerinin ise 3 gün ile 14 gün arasında encümen kararıyla kapatıldığı kaydedildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da, yaptığı açıklamada, Ekim ayı içerisinde bir işyerinde kokmuş bir gövde koyun, 13 kilo kokmuş sakatat ve bir işyerinde de 18 adet kokmuş koyun kellesinin alınarak imha edildiğini bildirdi.

Can, bir işyerinden de son kullanma tarihi geçmiş 109 adet gıda maddesinin alınarak zabıta ekiplerince imha edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Zabıta ekiplerimiz günün 24 saati görev başında hizmet vermektedir. Sağlıksız üretim ve satış yapılan hiçbir şeye müsaade etmiyoruz. Amacımız vatandaşımızın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmaktır.”

Başkan Ömer Can vatandaşlara da seslenerek; insan sağlığını tehdit eden her türlü olumsuz olay karşısında, zaman geçirmeden zabıta karakollarına bilgi vermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?