6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de bayram hazırlıkları bitti

Şahinbey Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmeleri için kurban kesim ve satış noktaları belirlendi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Şahinbey Belediyesi, ilçe genelinde 9 noktada kurban kesim, 8 noktada ise satış yeri belirledi.

Şahinbey Belediyesi bu çalışmalara ek olarak ilçe genelinde 75 bin adet kurban poşeti dağıtacak.

Şahinbey Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim yerleri şunlar; “Kırkayak Özgürlük Parkı arkası Belediye Kreşi, Gaziantep Lisesi arkasında bulunan oto park yıkama yeri, Karataş Mahallesi, Karataş Mahalle evi bahçesi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı İtfaiye Müdürlüğü bahçesi, 60. Yıl Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi Halk Ekmek Fabrikası Bahçesi, Öğretmenevleri Mahallesi Kenan Evren İlköğretim Okulu, Binevler Mahallesi Bahattin Kayalı İlköğretim Okulu, 500 Evler Kocatepe İlköğretim Okulu ve 23 Nisan Mahallesi Uzay Çatılı Pazaryeri.”

Belediye hizmetlerini her alanda sürdüren bir belediye olduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, “Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tüm hazırlıkları tamamladık. Bayram boyunca zabıta ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışacak. Belirlenen kurban kesim yerleri sayesinde, vatandaşlarımız sağlıklı ve hijyen bir ortamda kurbanlarını kesecekler. İlçe genelinde belirlenen satış ve kesim yerlerimiz, çeşitli ilan ve afişlerle vatandaşlara duyuruldu. Belediye tarafından belirlenen bu noktalarda, Diyanet Vakfı ve Şahinbey Kaymakamlığınca görevlendirilen her kesim yeri için, 6 kasap görev yapacak. Kasaplar küçükbaş hayvanları 25 YTL, büyükbaş hayvanları ise 110 YTL. karşılığında keserek vatandaşımıza teslim edecekler. Şahinbey Belediyesi olarak 75 bin adet kurban poşeti dağıtımı yapılacak. Kurban poşetleri tüm ilçe genelinde ve kurban kesim yerlerinde dağıtılacak. Böylelikle kurban atıklarının çevreyi kirletmesi önlenecek” dedi.

Ayrıca, belediye tarafından belirlenen, Cumhuriyet Mahallesi Lohanzade Caddesi Kahvehane bitişiği, Şanlıdere Caddesi Cergibozanlar Market karşısı boş alan, Yavuz Sultan Selim Caddesi halk ekmek bitişiğinde bulunan boş alan, Atatürk Lisesi bitişiği Köylü Garajı, Keleş Hoca mağarası üstündeki boş alan, Leylek Deresi Kahvelipınar 77 Nolu Cadde üzeri, Bozoklar Mahallesi Mehet Sokak ile 11 Nolu Sokak kesiştiği nokta ve Karataş Mahallesi 418 Nolu Cadde (Su Yolu) Alpet Petrol karşısında vatandaşların rahat bir şekilde kurbanlıklarını almalarını sağlamak için, bu noktalarda kurbanlık satışı yapılacağını belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?