6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de eğitim yardımları

2008-2009 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitime destek kapsamında ilçe genelinde birçok okulun bahçe düzenleme ve asfalt çalışmalarını yapan Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, Yeşilkent İlköğretim Okulu'nun bahçe asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor.

Yeşilkent Mahallesi'nde yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Ömer Can'a teşekkür eden Yeşilkent Mahalle Muhtarı Ahmet Yüzbaşı, ilköğretim okullarının üç taşıma bölgesinden gelen öğrencilerle birlikte 430'u bulduğunu belirterek, "Yeşilkent İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerimiz okul bahçelerinde yazın toz kışın çamurun içinde oynuyorlardı. Talebimiz üzerine Başkanımız Ömer Can, talimat vererek, okulumuz bahçesinin asfaltlama ve düzenlemesini yaptırdı. Şimdi öğrencilerimiz tertemiz bir bahçede oynamaktalar. Yapılan tüm bu çalışmalardan dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Ömer Can'a mahallemiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe genelinde birçok okulun bahçe düzenlemesi, yol açma, kilittaşı ve bahçe asfalt çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can da, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Eğitim yuvası olan okullarımızı önemsiyoruz. İlçe genelinde bulunan tüm okullarımız ekiplerimiz tarafından gezilerek eksiklikleri tespit ediliyor. Bizlerde belediye olarak gereken çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birisi de eğitime olan destektir. Bu kapsamda Belediyeler Kanunu ile Şahinbey ilçesine bağlanan Yeşilkent Mahallesinde bulunan ilköğretim okulu bahçesinin halen toprak olduğunu gördük ve kış ayları gelmeden okul bahçesinde gerekli asfaltlama çalışmasını başlattık."

Başkan Ömer Can, aynı zamanda Yeşilkent Mahallesinde ana artel yollarının da asfaltlama çalışmasının yapılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 10:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?