6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de kurslara büyük ilgi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve belediyeler tarafından 38 dalda açılan kurslarda 11 bin 125'i bayan olmak üzere 18 bin 900 kişinin eğitim gördüğü bildirildi.


Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde açılan meslek edindirme kurslarına en çok genç kızların ilgi gösterdiğini, kursların ilk aşamasında kursiyerlere gerekli eğitimler verilirken ikinci aşamada ise kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiklerini söyledi. Çınar, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi'nce açılan kurslarda 10 bin 839, Büyükşehir Belediyesi'nce açılan kurslarda 5 bin 111 ve Şahinbey Belediyesi'nce açılan kurslarda ise 2 bin 950 kursiyerin eğitim gördüğünü kaydetti. Emlak danışmanlığından kalorifer ateşçiliğine, tamı tasarımdan çocuk bakıcılığına, okuma yazmadan satranç, bağlama ve kuaförlüğe kadar bir çok konuda açılan kurslara katılan kursiyerlerin meslek sahibi olduklarını ifade eden Çınar, "Gayemiz, insanlara daha çok mesleki eğitim vermek. Hayatları boyunca kullanacakları mesleki beceri ve donanım kazandırmaktır. Ayrıca belge vererek kurslarımıza katılanları sertifika sahibi yapıyoruz ve iş bulmalarını kolaylaştırıyoruz" dedi.


Her alanda kurs verdiklerini vurgulayan Kaymakam Çınar, "Bir de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayelerinde toplumsal ve kültürel kalkınmayı sağlamak, okumayı desteklemek ve sevdirmek amacıyla Türkiye çapında başlatılan Türkiye Okuyor Kampanyası çerçevesinde 1. ve 2. okuma kurslarıyla bilgisayar ve internet kullanımı kurslarına önem veriyoruz. Anne Kız Okuldayız Kampanyası konusunda da çalışmalarımız titizlikle devam ediyor" diye konuştu.


Halk Eğitim Merkezi'nin "Her zaman her yerde herkese eğitim" sloganıyla hizmet sunduğuna dikkat çeken Çınar, şunları kaydetti:
"Halkımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hemen hemen tüm dallarda kurslarımız bundan sonra da açılacaktır. Amaç, yaygın eğitim yönetmenliği çerçevesinde insanlarımızın eksik eğitimlerini tamamlamak, çağın ihtiyaçlarına göre yeni bilgi ve beceriler kazandırmak, ekonomik yönden aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak üretime dayalı faaliyetler gerçekleştirmektir."

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 16:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?