6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de sağlık atağı

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet üretmeye çalıştıklarını belirterek, "Misyonumuz ve vizyonumuz gereği, insanımıza hizmet etmeyi asli görev olarak biliyoruz" dedi.

Can, yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçesinin nüfus olarak birçok ilden daha büyük olduğunu belirtti.

İlçede kendilerinin yaptıkları sosyal tesisler bünyesine sağlık ocağı yaptırıldığını kaydeden Can, "Vatandaşlarımız iğne ve pansuman gibi en ufak bir tedavi için bile kalkıp devlet hastanesine gidiyordu. Göreve geldiğimiz günden sonra biz insanımızı kendi bölgesinde tedavi etmenin yollarını aradık ve kendi bölgelerinde yaptığımız yeni sosyal tesislerde sağlık ocağı yaptık. İnsanımızın çok uzağa gitmeden kendi mahallesinde tedavi olmasını sağladık. Belediye olarak sağlık alanında hizmetin yaygınlaştırılması için öncülük ediyoruz” dedi.

Şahinbey ilçesini daha modern ve yaşanılır bir kent haline getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Can, şunları söyledi:

"Görev süremizde insanlarımızın onuruna yakışan ve yaraşan bir Şahinbey’i vatandaşlarımıza sunabilmenin amacı ve heyecanı içinde halkımıza layık olanı yaptık. Çalışanlarımızla birlikte, insanımızın yaşamını kolaylaştırmak ve modern bir kent yaşamı sağlamak ve daha üst seviyelere taşımak için mücadele etmekteyiz. Misyonumuz ve vizyonumuz gereği, birinci derecede insanımıza hizmet etmeyi kendimize asli görev olarak bildik. Günümüzde, insan yaşamının her alanında hız kazanan teknolojik değişimler, etkilerini özellikle sağlık sektöründe de gösteriyor ve bu gelişmeye ülkemiz en iyi şekilde ayak uydururken yerel yöneticiler olarak bizler de katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Her şeyin başı sağlık, sağlıksız bir toplumun başarılı olması beklenemez. Bu açıdan Şahinbey Belediyesi olarak sağlık alanında çok ciddi adımlar atarak, sağlığa önemli katkılar sağlayarak, güzel bir gelecek için insanlarımızın umutlu olmasını sağlayacak çalışmalar içerisinde olduk."

Can, “Sağlıklı toplumlar gelişmeye açık toplumlardır” parolasıyla sağlık alanındaki çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek, "5 adet sağlık ocağı yerini Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Şimdi bu bölgelerde yapılan sağlık ocakları sayesinde vatandaşlarımız kendi bölgelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanmaktadırlar. Sağlık alanında yaptığımız yatırımları hiçbir zaman yeterli saymayarak hep daha iyisini ve fazlasını yapmak adına yapılan tahsislerle de yetinmeyerek, yeni yaptığımız Vatan Sağlık Ocağı ile birlikte Mehmet Tekerlek, Kürşad Tüzmen, Ulucanlar ve Şehitler sosyal tesislerinin bir katını modern bir şekilde düzenleyerek sağlık ocağı olarak tahsis edip faaliyet göstermesini sağladık. Ayrıca Cumhuriyet ve Onur Sosyal Tesislerimizde bir katı sağlık ocağı olarak tahsis ettik” diye konuştu.

Can, vatandaşların ihtiyacı karşısında hizmette sınır tanımadıklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 11:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?