6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de sigara bırakmaya destek

Türkiye genelinde büyük destek bulan Sigarayı Bırakma Kampanyası'na destek olan Şahinbey Belediyesi, 5 bin adet sigaranın zararlarını anlatan afiş yaptırarak, kamu kurumları, okul, hastane, kahvehane ve iş yerlerine dağıtımını yaptı.

Kamuya açık her yerde ve kapalı mekanlarda sigara yasağına karşı Yeşilay tarafından yaptırılan dumansız hava sahası adlı tanıtım filmlerinde de yer alan kampanyaya destek olan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, sigarayla mücadele konusunda her platformda yer alacaklarını söyledi.

Başkan Ömer Can, "Çağımızın en büyük belalarından birisi olan ve sağlığa verdiği büyük zararların yanı sıra maddi olarak da büyük tahribatlar açan sigaraya karşı mücadele ediyoruz ve eden herkese destek olmaya hazırız. Türkiye'de her gün ortalama 15 milyon paket sigara tüketiliyor. Son 10 yılda ülkemizde tüketilen sigara miktarı 1 trilyon 95 milyar 700 milyon adede ulaştı. Ülkemizde insanlar sigaraya günde 45 milyon 205 bin YTL ödüyor. Sigara için kişi başına yapılan ortalama harcama ise 233,8 YTL. Bir çok ciddi hastalıklara davetiye çıkaran sigaraya 'hayır' diyoruz. Yapılan araştırmalara göre, her yıl 3 milyon kişi sigaraya bağlı rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Bu da her 10 saniyede 1 kişinin sigaraya kurban gitmesi anlamına geliyor. Ülkemizde de erkeklerin yüzde 60'ı, kadınların yüzde 20'si ve tüm toplumun yüzde 40'ı sigara içmektedir. Amacımız, insanları sağlıklı bir yaşam tarzına yöneltmek ve sigarayı bırakma düşüncesini harekete geçirmektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 11:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?