4
Mayıs
2024
Cumartesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de sivil zabıtalar iş başında

Şahinbey ilçesinde çöp toplama saatlerine uymayarak çevre sağlığını tehdit eden, çevreyi kirletenler Şahinbey Belediyesi'ne bağlı sivil zabıtalar tarafından takip edilecek.


Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana ilçede her alanda büyük değişim yaşandığını belirtti. Can, temizlik konusuna büyük önem verdiklerini ve bu konuda çok yol aldıklarını kaydederek, "Çöp toplama saatlerine uymayan, temizlik kurallarını hiçe sayarak çöplerini zamansız çıkaran vatandaşlar, temizlik çalışmalarına engel olurken hatta pis görüntü oluşmasına da sebep olmaktadırlar. Bu sorunu çözmek için sivil zabıta ekibi kurduk. Ekiplerimiz çalışmalarına başladı" dedi.


Başkan Can, Şahinbey Belediyesi olarak ilçedeki temizlik çalışmalarının daha geniş kapsamlı olması için farklı uygulamalar yaptıklarını ifade ederek, "Bu uygulamalar ile ilçemizin temizliğini en üst seviyeye getirdik. Buna rağmen konuya duyarsız kalan bir kısım vatandaşımız, zamansız çöp atarak, çevre sağlığını tehdit ederek, görüntü kirliği oluşturuyor. Bu anlamdaki eksikliği belediyemiz bünyesinde sivil zabıta ekipleri oluşturarak, çevre kirliliğine sebep olan vatandaşları ve işyerlerini tespit edeceğiz ve uyaracağız. Kurulan ekipteki personellerimiz sivil kıyafetle denetim yapacaklar, denetim sonucu çevre kirliliğine sebep olduğunu belirledikleri vatandaşları uyaracaklar, gerektiğinde cazai işlem uygulayacaklar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 18:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?