6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de toplu konut atağı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Şahinbey Belediye Başkanlığı işbirliği ile yaptırılan 552 konutun kura çekimi yapıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından 18 milyon YTL harcanarak yapılan yeni hizmet binası ve kompleksinde gerçekleştirilen kura çekimine; Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, TOKİ Finansman Dairesi Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, belediye yetkilileri ve vatandaşlar katıldı. Bin 363 vatandaşın müracaat ettiği çekilişte 2'si gazi, 3'ü özürlü kontenjanından olmak üzere toplam 552 konutun kurası, noter huzurunda çekildi.

Çekiliş öncesinde bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, havaalanı yolu üzerinde toplam bin 260 konut yapıldığını ve bunlardan 552'sinin kura çekiminin gerçekleştirildiğini belirtti. Göreve gelir gelmez kolları sıvayarak toplu konut işine girdiklerini kaydeden Can, "Bin 260 konutun yapıldığı bölgede 36 milyon YTL ödeyerek kamulaştırdığımız 600 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Bu işler öyle koltukta oturmakla olmuyor. Milletin hizmetine yüreği yanan adam lazım" dedi.

Gerçekleştirilen projenin Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu ve geçen gün Ankara'da düzenlenen törenle ödül aldıklarını ifade eden Can, şunları söyledi:

"Alnımız ak, yüzümüz pak, halkımıza hizmet yapıyoruz. Daha önceki yönetimlerde sürekli mazeret üretilirken hizmet yapılmamış. Biz ise şimdi hangi hizmeti gerçekleştirelim diye düşünüyoruz. Bu paralar sizin paralarınız, ödediğiniz vergiler. Biz geçmiş yönetimler gibi milyonlarca YTL borç da bırakmıyoruz. Biz sadece küpün dibindeki delikleri tıkadık, küpe uzanan elleri kırdık. Devlet, milleti için vardır. Milleti için çalışmayan devleti çizin gitsin. Devlet milletin malıdır, yöneticilerin değil."

TOKİ Finansman Dairesi Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik de çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve daha yaşanılır kentler oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını bildirdi. Çelik, Gaziantep'te 14 değişik bölgede proje yürüttüklerini ve bu projelerle 7 bin 762 konutun yapımının hedeflendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 552 konutun kura çekimi gerçekleştirildi. Kura sonucunda daire sahibi olan vatandaşlar, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can ve TOKİ yetkililerine teşekkür ederek mutluluklarını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 16:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?