6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Şahinbey'de yeni öğretim yılını kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, 2008 - 2009 eğitim ve öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftasını kutlayarak, "Tüm öğretmen ve öğrencilerimizin hayırlı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyorum"dedi.

Başkan Ömer Can 2008-2009 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada; " 2008 - 2009 eğitim ve öğretim yılında ilköğretim ve liselerde okuyan 14 milyon öğrencimiz ve 662 bin öğretmenimiz 3 aylık tatilin ardından ders başı yapacak. Bu genç beyinler Türkiye'mizin geleceğidir. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa yararlı olmak okuma yazma öğrenmekle başlar.

Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılmaktadır. İlköğretim haftası bu gerçeklerin konuşulduğu, ilköğretimin, okuma yazma öğrenmenin kişiye, topluma sağladığı yararların anlatıldığı bir haftadır. Bizde öğrencilerimizin bu haftaya eksiksiz başlaması için Şahinbey Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi eğitime destek kapsamında, ilçe genelinde eksiklikleri belirlenen ilköğretim okullarımızda gerekli fiziki bakım ve onarımları yaptık" şeklinde konuştu.

Anne ve babaların, çocuklarının ilk ve sürekli öğretmenleri olduğunu hatırlatan Başkan Ömer Can, ailelerin çocuklarını kendi kalıplarına sokmaya çalışmamalarını istedi.

Öğrencilere de seslenen Başkan Ömer Can, "Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız geleceğimiz o kadar olumlu, o kadar başarılı olur. Bizler sizlere güveniyoruz ve sizlerin iyi eğitimi alabilmesi için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2008-2009 eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?