6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sahte bomba ihbarı korkuttu

Diyarbakır'da yaşanan olaydan sonra bomba yüklü araç ihbarı yapılan Gaziantep'te, hareketli saatler yaşandı.


Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan çalıntığı olduğu ve Gaziantep'te bulunduğu bildirilen 34 FZA 82 plakalı otomobilde bomba olduğu ihbarı üzerine polis harekete geçti. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki tüm şubelere telsizle plakası bildirilen araç Asayiş Şube ekipleri tarafından farkedildi. Asayiş Şube ekipleri tarafından istikameti belirtilen aracı Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri uzaktan takip etmeyi sürdürdü. Takibe alınan araç Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan bir sokaktaki evin garajına parkedildiği sırada operasyon yapıldı.


Sokak ablukaya alınırken, aracın parkedildiği garajın üstünde bulunan evdeki şahıslar başka evlere götürüldü. Ev tamamen boşaltılırken, araç sürücüsü ve 2 kişi daha gözaltına alındı.

Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları araç içerisinde ve evde bomba araması yaptı. Yapılan araştırma sonucunda araçta bomba olmadığı tespit edildi.


Gözaltına alınan 3 kişi ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yapılan araştırmada araç sahibinin aracının bulunması için "bomba yüklü araç" ihbarında bulunduğu iddia edildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 04:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
H YAŞAR IP: 78.162.56.xxx Tarih : 11.01.2008 12:35:17

ÇOK BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN TEYZEOĞLU; Olay esnasında fotoğrafda gözüken kişi tamamen tesadüf olarak oradan geçerken emniyet güçleri tarafından alı konulmuştur. Ama sağlık olsun teyzeoğlu bu arada sende meşhur oldun birden artık türk filmlerinde başrol teklifi alırsın inş. allaha emanet ol.....