6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sahte evrak çetesi çökertildi

Gaziantep'te üstün başarı belgesi, mahkeme kararları, kredi kartı ve nüfus cüzdanı gibi bir çok sahte evrak yapan bir çete, çökertildi.

Edinilen bilgiye göre Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 2007 yılı içerisinde, sahte evrak düzenlemek suçundan cezaevine giren ve yaklaşık 10 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ali Ç.'nin yeniden sahte evrak düzenlediği bilgisine ulaşarak operasyon başlattı. Ali Ç.'nin ele başı olduğu iddia edilen 5 kişilik çetenin, mahkeme kararı, üstün başarı belgesi, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, diploma gibi bir çok resmi ve özel belgeler düzenleyerek dolandırıcılık gibi çeşitli suçlar işlenen şebeke üyelerine eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda sahte nüfus cüzdanları, sahte sürücü belgesi, sahte belgelerle alınan kredi kartı, sahte motorlu araç trafik belgesi, sahte belgelerde kullanılmak üzere çeşitli şahıslara ait imza sirküleri, kimlik bilgileri, kredi kartı hesap özetleri, vergi levhaları, mahkeme kararları gibi çok sayıda sahte evrak ele geçirildi. Yapılan aramalarda ayrıca 1 adet sahte belge düzenlemede kullanılan bilgisayar ve renkli yazıcı, 1 adet içerisinde kimlik bilgileri, resmi kurum mühürleri ve belgeler kayıtlı olan flash bellek, 40 adet CD, 1 adet sahte belgelerde kullanılan muhasebeci kaşesi, 1 adet sahte belgelere mühür basmak amacıyla kullanılan pres mengene, çok sayıda sahte evrak düzenlemede kullanılan malzeme ele geçirildi.

Akıllara durgunluk veren şebekenin sahte belge düzenlemek amacı ile bilgisayara özel programlar yüklediğini tespit eden polis bilgisayar, flash bellek ve CD ler üzerinde de incelemeler yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda, birçok şahıs adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanları, kaşeler, birçok kuruma ait mühür, silah taşıma ruhsatları, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları, ustalık belgeleri, çekler, nüfus cüzdanları, geçici vergi beyannameleri, yivsiz tüfek ruhsatnameleri, üstün başarı belgesi, yabancı dil kurs eğitim belgeleri, esnaf ve sanatkarlar sicil tasdiknameleri, lise diplomaları, usta eğitim belgeleri, motorlu araç trafik belgeleri, sürücü belgeleri, ikametgah belgeleri, adli sicil kayıt belgeleri, noter belgeleri, ücret bordroları, vatandaşlık belgeleri, vekaletnameler, yargı kararları, tutuklama müzekkereleri, yerleşim yeri ve diğer adres belgeleri, tapu senetleri, sigorta poliçeleri bulunduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şahısların düzenlenen sahte belgelerle bankalardan kredi ve kredi kartı aldığı, iltica talebinde bulunulduğu ve bir çok dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Ayhan G., Atilla K., Recep B., Ali Ç., Özcan Ç. 'Resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, resmi ve özel belge yapmak' suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeyma göç IP: 85.108.58.xxx Tarih : 9.11.2008 13:40:35

herkes suçlu değildir suçsuz olanlarda vardır herkes hapisten çıkartılmalı