5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Sahte soyadını unutunca yakalandı

Gaziantep'te, hazırladığı sahte kimlikteki soyadını yanlış hatırlayan dolandırıcı, bankacının uyanıklığı sonucunda yakayı ele verdi. 

Edinilen bilgiye göre, bir banka şubesine gelen Birol K. (31), Salih Özdedeoğlu adına hazırladığı sahte kimlikle 10 bin YTL'lik kredi almak istedi. Banka memurunun işlemler için soyadını sorduğu zanlı, sadece Dedeoğlu cevabını verince, banka memuru zanlının durumundan şüphelendi. Banka memuru, zanlıya işlemlerinin tamamlandığını ve kredi için onay verildiği zaman kendisine haber vereceklerini bildirdi. Zanlının banka şubesinden ayrılmasının ardından, bankacı durumu polise bildirdi. 

İhbar üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bankaya gelerek, zanlının verdiği evraklar üzerinde inceleme yaptı. Verilen kimliğin sahte olduğunun anlaşılması üzerine, banka aracılığı ile Salih Özdedeoğlu sahte kimlikli Birol K. 10 bin YTL'lik kredisini alması için bankaya çağrıldı. Bankaya gelen zanlı, içeride bekleyen polisler tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan Birol K.'nın, daha önceden de 2 ayrı isim adına sahte kimlik düzenleyerek 7 bin 500 YTL kredi aldığı, bu isimlerden birinin de kardeşi olduğu öne sürüldü. 

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Birol K., adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 12:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?