6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sakatat arasında 100 kilo esrar

Gaziantep'te et taşıma aracı içinde küçükbaş hayvan sakatatları arasına gizlenmiş 100 paket halinde 100 kilo esrar ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 6 aylık çalışma sonucunda Van'dan Gaziantep'e uyuşturucu madde getirileceğinin belirlenmesi üzerine, İ.Ç.'nin lideri olduğu iddia edilen suç örgütü takibe alındı. Suç örgütü mensuplarının, "Gaziantep şehir merkezinde uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptıkları, kendilerine bağlı 'torbacı' tabir edilen şahıslar aracılığıyla piyasaya uyuşturucu madde sürdükleri, uyuşturucunun bir kısmını turistik bölgelerdeki illere sevk ettikleri ve bu suçları örgütlü olarak işledikleri" tespit edildi.

Yapılan kapsamlı araştırma sonucunda, soğutma sistemli et taşıma aracıyla Van'dan alınan uyuşturucu maddenin küçükbaş hayvan sakatatları arasında Gaziantep'e getirileceğinin belirlenmesi üzerine operasyon düzenlendi. Et taşıma aracının Şahinbey ilçesi İnönü Mahallesi'ndeki et haline gelmesi üzerine araçta bulunan İ.Ç., M.Ç. ve M.D. yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgisi bulunduğu belirlenen C.A., İ.Ü., N.Y. ve S.A. da yakalanarak gözaltına alındı.

Uyuşturucu maddenin bulunduğu et taşıma aracının sakatat yüklü olduğunu gören jandarma ekipleri, yükün boşaltılmasının ardından narkotik dedektör köpeği Ekim ile arama yaptı. Zanlıların, araç içerisinde olası bir aramaya karşı köpeğin koku alabileceği zemin ve kapı rayı üzerine toz biber serpiştirdiği ancak dedektör köpek Ekim'in buna rağmen uyarı vermesi üzerine aracın raylı kapısının kapandığı yerde bulunan galvaniz sac kısmının yeni ve farklı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine, bu kısım sökülerek aracın ön tarafında bulunan koltuklar ile aracın kasa bölümü arasında klima motorunun bağlı olduğu yerde gizli bölmeler yapıldığını, sonradan yapılan bölümün giriş kısmının da köpük ile kapatıldığını tespit eden jandarma ekipleri, köpükleri söktükten sonra boşluk kısımda sarı renkli koli bantlarına sarılı vaziyette 100 paket halinde 100 kilo toz halde preslenmiş esrar ele geçirdi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişinin İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin devam ettiği, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 14:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?