3
Mayıs
2024
Cuma
GAZİANTEP

Şam Büyükelçisi GTO'da

Türkiye’nin Şam Büyükelçisi Halit Çevik ve Halep Başkonsolosu Hulusi Kılıç, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Şam Büyükelçisi Halit Çevik, ziyarette yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini Gaziantep’e gerçekleştirdiğini belirterek, "Gaziantep, bölgenin en önemli merkezlerinden birisi. Türkiye’nin Orta Doğu ile genel ilişkileri bakımından öncü bir rolü var. Bu yeni dönemde de Gaziantep’in önemi daha da artacak. Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmenin yollarını arıyoruz. Devlet işleri devamlılık gerektirir. Son yıllarda giderek artan ilişkileri daha da artırmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı da Suriye ile Türkiye arasında sınır ticaret merkezleri kurulmasının önemli olduğunu ve varolan ticari ilişkileri daha da artıracağına inandığını kaydederek, "Bu merkezler her iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacak. Türkiye, güç ve belalı bir coğrafyada bulunuyor. Bunun da dezavantajı olduğu kadar avantajları da var. Komşularımızla ticari ilişkileri geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bir saatlik uzaklıkta bulunan komşularımızı bölgeye çekebiliriz, bunun mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.

Halep Başkonsolosu Hulusi Kılıç ise, uyum içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini ve önemli işlere imza attıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Şam Büyükelçisi Halit Çevik ve Halep Başkonsolosu Hulusi Kılıç’a, ziyaretin anısına bakır işlemeli hediye verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 14:17:47
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 13:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?