6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sanat Galerisinde Resim Sergisi

Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açan Ömer Ünsal, ‘’Resim benim için yaşam tarzı ve duygularımı ifade yöntemidir’’ dedi.


Ünsal, sergi açılışında yaptığı konuşmada, yağlıboya, suluboya, karakalem, karışık teknik, deri ve diğer baskı türlerinde 34 eserini sanatseverlerin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.


Resimlerinde konu olarak ‘’yaşadığı anı yakalamaya’’ özen gösterdiğini belirten Ünsal, ‘’O anki ruh halime uygun olarak algıladıklarımı tuvale yansıtıyorum. Resim benim için bir yaşam tarzı, kendimi ifade yöntemidir. Duygularımı resim yoluyla ifade ediyorum’’ diye konuştu.


Müzik enstrümanı olarak akordeona ilgi duyan Ünsal, 2004-2005 döneminde AB Projesi kapsamında Akdeniz Bölgesi Kafkas Halk Dansları ekinin müziklerini icra etti. Gaziantep Ticaret Odası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Öğretmeni olarak görev yapan Ünsal, ‘’Sanat eğitimi asla bitmez, bu nedenle kendimi ressam gözüyle hiç görmedim. Ressam olmanın bir diploması yoktur, ressamlık unvanını kişiye yalnızca halk verebilir’’ dedi.


Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergi, 24 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

İha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 16:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?