6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sanayi sitesine 4 milyon YTL yardım

Örnek Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Haratoğlu, TEDAŞ tarafından 4 milyon YTL'lik yatırım yapılacağını bildirdi.

Haratoğlu, TEDAŞ Gaziantep Müessese Müdürlüğü tarafından Örnek Sanayi Sitesine 4 milyon YTL'lik yeni yatırım yapılacağını belirtti. Haratoğlu, "TEDAŞ Örnek Sanayi Sitesi'nde bulunan elektrik dağıtım sistemini yer altına indirerek önemli bir yatırım planlıyor. Özellikle bu yatırımla görüntü kirliliği de ortadan kalkacak olup sitede bulunan bütün firmalar daha sağlıklı bir şekilde enerji alacaktır. Söz konusu yatırımla ilgili ön protokol TEDAŞ Müessese Müdürü Ali Akbağ ve ekibiyle yapılmış olup bu konuda öncelikle sitemizin gelişmesinde önemli destekler sağlayan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'ya ve TEDAŞ Müessese Müdürü Ali Akbağ'a teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek olarak söz konusu yatırımın en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için TEDAŞ' gerekli desteği vereceklerini kaydeden Haratoğlu, "Elektrik dağıtım sisteminin yer altına alınması görüntü kirliliğini de ortadan kaldıracaktır. Bölgede bulunan trafoların güçlendirilmesi ve sanayi sitesinde bulunan fabrikaların enerji ihtiyacının sağlıklı bir şekilde karşılanmasını sağlayacak yönde düzenlenmesi üretime de önemli katkı sağlayacaktır. Bizler Örnek Sanayi Sitesi Derneği olarak bu yatırımın en hızlı bir şekilde yapılması ve gerçekleşmesi için her türlü desteği gerek TEDAŞ' gerekse üyelerimize sağlayacağız. Önümüzdeki dönemlerde Örnek Sanayi Sitesi bu anlamda da örnek olabilecek bir noktaya gelecektir. Yapılacak olan yatırım projesi 4 milyon YTL civarındadır” diye konuştu.

Bu arada, TEDAŞ Müessese Müdürü Ali Akbağ ve Örnek Sanayi Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Haratoğlu başkanlığında bir araya gelen site esnafı ve TEDAŞ'lı idareciler, yapılacak olan yatırım projesi hakkında görüşerek ana unsurlar konusunda anlaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 14:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?