6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sanayici doğalgazı bırakıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, "Doğalgaza doğal olmayan zamlardan sonra petrol fiyatlarının düşmesi ve BOTAŞ'ın ek teminat istemesiyle başlayan süreç sanayicilerimiz için yeni bir sıkıntı oluşturmuş durumda" dedi.


Koçer, yaptığı açıklamada, doğalgaz fiyatlarının çok yüksek olması, petrol fiyatlarının gerilemesi ve fuel oil fiyatlarının ucuzlamasıyla sanayinin yeni bir maliyet sorunu ile karşı karşıya olduğunu ve ek olarak istenen teminatları sanayicilerin mevcut ortamda vermelerinin mümkün olmadığını söyledi. Koçer şunları kaydetti:


"Doğalgaz kullanan birçok sanayici yüksek doğalgaz fiyatlarından dolayı zaten fuel oil ve kömüre dönüyor. BOTAŞ'ın ek teminat istemesi bile bu sorunun gerisinde kalıyor. Görünen o ki, sanayide doğalgaz kullanımında ciddi bir gerileme olacak ve bu da yeni bir sıkıntıyı beraberinde getirecek. Çünkü sanayicilerden yıllık kullanım taahhüdü alan BOTAŞ ceza uygulaması yapmaya kalkacak, bu da büyük bir tartışmayı başlatacak. Bir yandan en yüksek fiyatlı olan bir enerji kaynağına ek teminat isteniyor, diğer yandan alternatif enerji kaynaklarının fiyatlarında düşüş devam ediyor. Yani sanayicinin taahhüt vererek kullanırım dediği doğalgaz bugün en büyük maliyet kaynağını oluşturuyor. Büyük ümitlerle ucuz ve temiz enerji kaynağı olarak bekleyip kullanmaya başladığımız doğalgaz artık hiç de doğal olmayan fiyatı ve istenen ek teminatı yüzünden kullanılamaz hale gelmiş durumdadır. Bayram ertesi sanayicilerimizin büyük çoğunluğu doğalgaz kullanmayı bırakarak fuel oil veya kömüre dönmeyi planlıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 11:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?