6
Mayıs
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Sandalyeli basketçiler sahada

Gaziantep Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, çalışmalarına Kamil Ocak Spor Salonu'nda başladı.

İlk maçını 1 Kasım'da deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi ile oynayacak olan engelli basketçiler, bu sezon ligde iddialı olduklarını açıkladı. Geçen yıl ligde tecrübe edindiklerini, bu sezon daha net ve başarılı sonuçlar alacaklarını açıklayan İdareci Mehmet Yeşilbağ, Dernek Başkanı Hulusi Kalender ile birlikte federasyon toplantısına gittiklerini, 13 basketbol sandalyesi temin ettiklerini söyledi.

Yeşilbağ, yaptığı açıklamada, “Geçen sezon maç sandalyesi olmadığı için sıkıntılı günler geçirdik. Bu sezon aynı sıkıntıyı yaşamamak için Türkiye Engelliler Basketbol Federasyonu'nun toplantısına katıldık ve basketbol sandalyesi olmadığını dile getirdik. Maliyeti yüksek olduğu için alım gücümüz yok. Ligde mücadele eden takımlar birer araba bağış sözü verdiler. Arabalarımız gelmek üzere. Bu sezon malzeme sıkıntısı olmadığı takdirde başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum” dedi.

1 Kasım'da deplasmanda oynayacakları Mersin Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarına başladıklarını belirten Antrenör M. Uğur Duyar da, takımın geçen yıldan daha iyi olduğunu kaydetti. Kamil Ocak Spor Salonu'nda yapılan çalışmaya tüm sporcuların katıldığını, bu sporu yapmak isteyen tüm genç engellileri beklediklerini ifade eden Duyar, “Gaziantep Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı geçen yıl kuruldu. Henüz bir yıllık takım. İyi çalışmanın sonucunda büyük mesafe kaydettik. Bu sezon daha başarılı olacağız. Malzemelerimiz geldiği takdirde bu takım ligde daha farklı ve daha iyi sonuçlar alacak. Tüm spor dallarında olduğu gibi engelliler sporunda da altyapıya önem vermek zorundayız. Basketbola ilgi duyan tüm gençleri bekliyoruz. Gelsinler lisans çıkartıp, kulübe dahil olsunlar” dedi.

Antrenör M. Uğur Duyar, ligin ilk maçı olan Mersin Büyükşehir Belediyespor maçından iyi bir sonuçla ayrılacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?