5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Sanko binasında korkunç yangın

Gaziantep'te Sanko Holding'e ait Süper Film Fabrikası'nın kazan dairesinde çıkan yangında, kendisinden haber alınamayan 3 kişinin cesedi çıkarıldı. 

Edinilen bilgiye göre, akşam 18.00 sıralarında Sanko Holding'e ait Organize Sanayi 3. Bölge'de bulunan Süper Film fabrikasının kazan dairesinde önce bir patlama olduğu ardından yangın çıktığı belirtildi. Çıkan yangına önce fabrika personeli müdahale ederken, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de çok sayıda ekiple söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın sırasında 3 kişiden haber alamayan ekipler, yangının yaklaşık 2 saatte söndürülmesinin ardından arama çalışması başlattı.

Yapılan arama çalışmasında, haber alınamayan elektrik mühendisi Mustafa Harat, işçiler Ahmet Uçar ve Ahmet Batık'ın cesedine ulaşıldı. Çıkarılan cenazeler, ambulanslarla Konukoğlu Tıp Merkezi morguna kaldırıldı. Yangın sırasında yaralanan Hasan Kaya ve Halil Mutoğlu'nun tedavisi ise Konukoğlu Tıp Merkezi'nde sürdürülüyor. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve kardeşi Adil Konukoğlu ile Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, yangın sırasında fabrikaya gelerek çalışmaları yerinde izledi. Konukoğlu'nun cenazeler çıkarılırken çok üzgün olduğu gözlendi. 

Yangının çıkış sebebinin araştırıldığı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 22:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?